גידול נירואנדוקריני בלבלב עזרה דחוף !!

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

24/06/2008 | 00:18 | מאת: בן מודאג

לחברי הפורום שלום לפני כ 5 שנים אובחן אצל אבי גידול נירואנדוקריני בלבלב ,הגידול היה במצב לא אלים ולכן לא ניתן שום טיפול - למה לחכות שיהיה אלים ???? הגידול שאותר במקרה בבדיקת אולטראסאונד הוא גדול ,אבל ישן -בגלל הגודל והמיקום הרופאים החליטו שלא כדאי לנתח בשנה האחרונה השתנה המצב והוא החל להפריש הורמונים שהתוצאה שלהם היא עודף סידן וגלוקוז בדם. הוא ירד במשקל ומתלונן על כאבים באזור הגב התחתון, בנוסף ניצפו גרורות בכבד וגרורות בבטן העליונה ,ומוקדים חדשים מהבדיקה האחרונה לזו שנעשתה לפני כשנה.הוא סובל מתסמונת שנקראת תסמונת הקרציאוניד וטופל בזריקה שנקראת סנדוסטטין- הזריקה ויסתה את השתוללות ההורמונים במשך 7 חודשים ולפתע הפסיקה לעבוד ושוב החמרה במצב.בעקבות המצב הוחלף הטיפול לעירוי שנקרא ERADIA אך גם זה לא עזר במקביל התייעצנו עם דיאטיקנית קלינית לגבי תזונה - קבלנו תפריט מיוחד לעלייה במשקל שאבא מתקשה לעמוד בו .כיום הוא רזה מאד 59KG, חלש ,לאחרונה מבולבל מאד ובדכאון השלב הבא הוא כנראה סידרת טיפולים בבזל שנקראת סנדוסטטין רדיואקטיבי - נאמר לנו שאם יתגלו גרורות בעצמות אז הוא לא מתאים לטיפול בבזל אנו מתפללים לטוב ומוטרדים מאד מקצב הגידול והמענה השלילי של אבי לטיפולים יש לי מספר שאלות : 1. האם ישנם טיפולים מוצלחים ברפואה לסוג של גידולים גרורתיים נירואנדוקרינים בלבלב. אשמח לשמוע על כל סוגי הטיפולים ואחוזי הצלחה 2. האם ידוע לכם על אתר אשר מרכז את כל סוגי הניסויים הקלינים בסוג כזה של גידול אשמח לקבל כל פיסת מידע בנושא ? 3. מה עושים אם הוא לא מתאים לטיפול הרדיואקטיבי ? האם יש דרך לטפל בגרורות בעצמות ? תודה הבן המודאג

שלום רב, לצערי זה סיפור קלאסי של גידול נוירואנדוקריני אשר לא היה ניתן להוציאו בשלב מוקדם וכעת הוא מפושת. האופציות של הטיפול במצב זה הן קשורות ל"אופי" של הגידול: רוב גידולים אלו, למרות הופעת גרורות, עדיין נחשבים לגידולים בעלי התמיינות טובה של התאים, אשר שומרים את היכולת לקלוט סומטוסטטין ולהיות מתאימים לטיפול באנאלוגים ראדיואקטיביים לסומטוסטטין. במיקרה של גרורות לעצמות, בליווי של היפרקלצמיה, ניתן לשקול טיפול בפיספוספונטיים (מסוג ארדיה או זומרה, טיפול שניתן בעירוי). טיפול כמוטראפי הוא בד"כ לא אופציה טובה בגידולים נוירואנדוקרינים "טובים", אך צריך לזכור שגידול שהוא "טוב" בהתחלה יכול לשנות את אופיו, ולכן אופציה נוספת שצריך לשקול לפני החלטה על טיפולים המשכיים היא ביאופסיה מגרורה לדוגמה בכבד, ולפי התוצאה ניתן להחליט אם ישנה אפשרות בכ"ז לתת טיפול כמוטרפי. ישנם מספר מרכזים מפורסמים בעולם שניתן לבדוק איתם אופציות של טיפולים ניסיוניים (כמו M.D.ANDERSON, שבטקסס, MEMORIAL SLOW KETTERING CANCER CENTER שבניו יורק, כד', וישנו אתר של CARCINOID-NEWS ושל NIH-CLINICAL TRIALS איפו שניתן למצא אינפורמציה נוספת. אשמח לענות לשאלות נוספות, אני ממליצה להמשיך טיפול בארץ במרכז שמיתמחה בטיפול בגידולים מסוג זה. בברכה, ד"ר גרוזינסקי

24/06/2008 | 21:19 | מאת: בן

תודה על התגובה המהירה מה לגבי טכנולוגיות חדישות בתחום הכירורגיה ? ע"פ יום עיון לחולים עם גידולים נוירואנד רשום שישנה פריצת דרך בתחום - "הטכניקה הלפרוסקופית" האם הדבר רלוונטי גם לגידולים גדולים במיוחד ? האם כדאי לשלב טיפול מתחום הרפואה המשלימה ? תודה

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים