מה משמעות התשובה הפתלוגית ????/דחוף

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

11/01/2010 | 12:48 | מאת: S

בעלי בן 58 עבר לפני כשבועיים(23/12/09) ניתוח להסרת גידול שהיה על בלוטת התריס בצד ימין, הגידול נשלח לבדיקה והשבוע קיבלנו תשובה אבחנה ופרטים קליניים:RT, THYRO D TUMOR תשובה היסטופתולוגית בדיקה מאקרוסקופית התקבלה צנצנת מסומנת בפרטי הנבדק ובה אונה של בלוטת התריס במשקל 62 גרם ובממדים 4.5X4X7ס"מ בחתך קשר מוגבל היטב התופס את רוב האונה בקוטר 0.6 ס"מ ובנוי מרקמה חומה גמישה (חתכים: 1.1 ,10 1.2-1 יתר הקשר ) אחרי חתך 1.1 נרשם fs לא הצלחתי להוסיף בסוגריים בדיקה מיקרוסקופית right throid icbe follicular carciroma'minimaiity invasive tumor snows capsuiar invaslon vascula invasion not found surgical margir s free tumor confinec to thyroid extensiv sampling was done one nonnal paiathyroid gland found תשובת חתך קפוא שניתנה ע"י ד"ר גלדיש בתאריך 23.12.09: (follicula lesion ( from dominant nodule snomed T - 100 M-80103 (העתקתי את התשובה אני מקווה שהעתקתי נכון כי היא לא קריאה) הרופא שניתח שההתמחות שלו היא אף אוזן וגרון אומר שבגלל מורכבות הניתוח בצד ימין הוא מהסס אם לנתח גם בצד שמאל במכתב ליועץ הוא כתב: לאחר כריתה אונה ימנית של התירואיד שהיה חשוד קלינית למרות ניקור תקין, לפני כן עבר אקספלורציה צווארית לHPT ובניתוח היה קושי בכריתתי התירואיד עם הפרדה קשה במיוחד של העצב וחולשה שלו לאחר הניתוח פתולוגיה סופית מתאימה ל minimaly invasive follicular carcinoma עם חדירה מינימלית של הקופסית וללא חדירה לכלי דם, גבולות כריתה שליליים. שוחחתי עם הפצינט על משמעות התוצאות , ערב הקושי הניתוחי הצפוי בנוכחות פגיעה במיתר קול אחד ועל רקע גידול חודרני מינימלי המלצתי לעקוב לעת עתה הוא ייעץ שנפנה לרופא אנדוקרינולוג להייעצות איתו חשוב לי ליידע שלפני 20 שנה בעלי עבר ניתוח לכריתת הבלוטה הימנית אחורי עקב גידול שהיה עליה - גידול שפיר כתוצאה מכך נוצרו הדבקויות המקום מה שהקשה על הסרת הגידול והבלוטה בחלק הקדמי ימני ומכן נובעת ההתלבטות של הרופא האם לנתח בצד השמאלי. אני מצרפת גם את תשובת הFNS והאולטרא סאונד שנעשו fna מתאריך 6.7.09 חומר לבדיקה: fna - תחת סונר , קשר בבלוטת התריס צד ימין, גוש גדול התופס ומגדיל את כל האונה 6 משטחים, בוצע ע"י בלנק ענת תשובת ציטולוגית בדיקה מאקרוסקופית התקבלה צנצנת (1) 1 .coo9451/09 מסומנת בפרטי הנבדק ובה 6 סליידים באלכוהול בדיקה מיקרוסקופית Thyroid right lobe fna under ultrasound Colloid sheets and clusters of regular follicular cells consistent with nodular goiter snomed: T -96000 M-71600 רופא: ד"ר זהבי ס בדיקת אולטרא סאונד לבלוטות התריס מתאריך 28.10.09: אונה הימנית - מוגדלת בגודל 4*1.6*5 ס"מ בתוכה גוש סולידי גדול התופס מרבית האונה מעט זרימת דם בתוכו. אונה השמאלית בגודל 1.9*1.8*4.5 ס"מ בתוכה שתי קשריות קטנות, 0.6 0.3 ס"מ איסטמוס תקין בלוטות רוק תת לסתיות תקינות בלוטות לימפה - לא הודגמו בלוטות מוגדלות לסיכום : אין שינוי לעומת בדיקה קודמת מ 17/8/08 ד"ר סיגל קרול בדיקת su בלוטות התריס מיום 17.08.08 אונה הימנית מוגדלת :6*3.5*4.3 ס"מ בתוכה שני קשרים סולידים בגודל 5.3 *4 ס"מ ו- 2 ס"מ אונה השמאלית גודל 4.2*1.5*1.9 ס"מ מרקם אחיד, אין עדות לבלוטות לימפה צוואריות ד"ר סיגל קרול בדיקות הדם שלו לפני ואחרי הניתוח( ניתוח 23.12.09) ,תאריך: ca calciun(b) FT3 FT4 FSH 7.1.10 2.79 13 4.36 10 3.12.09 1.18 15.1 4.52 9.2 5.11.09 1.36 15.7 4.56 15.9.09 1.28 9.3 6.7.09 2.1 14.6 4.32 9.7 אני מתנצלת אם זה ארוך אבל היה חשוב לי להביא לידיעתך את כל הנתונים אנחנו צריכים לקבל החלטה מיידית מה עושים הלאה מה היית ממליצה לעשות האם להוריד את הצד השמאלי למרות המורכבות של הניתוח בצד ימין האם יש טיפול אחר במידה ולא מנתחים???. האם לפי ממצאי הבדיקות יש סיכוי שהגידול הגיע גם הצד השמאלי , שלח גרורה לצד שמאל ? אנחנו קצת אובדי עצות?????? ומה משמעותה של התוצאה הפתולוגית בשפה פשוטה האם יש צורך לקחת אלטרוקסין ומה המינון המומלץ??????? ואבקש המלצה על רופא אף אוזן גרון , ורפא/ת אנדקרנולוג באזור המרכז לחוות דעת נוספת תודה מראש/ המודאגים

שלום רב, לצערי, השאלה לא קשורה לגידולים נוירואנדוקרינים. המקרה הוא מורכב ולא לשאלות בפורום. אתם צריכים להתיעץ עם אנדוקרינולוג, ניתן למצא אפשרויות של יעוץ לפי אתרים של isradoctors או מושלם או אחרים. בברכה, בהצלחה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים