ככרומוגרנין A גבוה - גסטריטיס אטרופית

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

15/04/2020 | 16:15 | מאת: מיקי

שלום ד"ר גלסברג , אני בן 54 . לפני כשנתיים , איבחנו אצלי גסטריטיס אטרופית (מוקדים רבים של מטפלזיה אינטסטינלית - ללא דיספלזיה) ואני במעקב במרפאת מניעת סרטן . גסטרין=980 (9/2019) תאים פרייאטליים = חיובי ב 1:40 (9/2019) לאחרונה , רופא נוסף , שלח לבדיקת כרומוגרנין A ויצא 234 . 1-האם תוצאת הכרומוגרנין A מהווה איזו החמרה האמורה להדאיג אותי יותר ? 2 - מהי תדירות בדיקות הגסטרוסקופיה שכדאי לי לעשות בהתאם לנתונים הנ"ל ? 3- האם בתחום האנדוקריני , יש דבר נוסף שניתן לעשות למניעת סרטן הקיבה ? בברכה , מיקי

שלום רב, תודה על השאלה, חשוב במסגרת של המעקב לבצע גסטרוסקופיה עם ביופסיות אקראיות מרובות מרירית הקיבה בשאלה של היפרפלזיה של תאים נוירואנדוקרינים ונוכחות גידול נוירואנדוקריני (קרצינואיד) של הקיבה. כמו כן, כדאי בזמן גסטרוסקופיה לבצע בדיקת PH של מיץ הקיבה - כדי לאשר את האבחנה. התדירות של בדיקת הגסטרוסקופיה היא תלויה בתוצאות - בדרך כלל בין פעם בשנה לפעם בשנתיים. מאוד חשוב שהמעקב יעשה על ידי אותו גסטרואנטרולוג עם ניסיון בנושא ספציפי זה. העליה ברמה של הכרומוגרנין היא חלק מהתגובה של התאים הנוירואנדוקרינים של הקיבה לגירוי של הגסטרין המוגבר. בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים