פיסורה אצל תינוק יונק

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

04/01/2017 | 21:41 | מאת: פיסורה

הבן שלי בן ארבעה חודשים יונק הנקה מלאה בחודש האחרון התחילו לו יציאות עם מעט דם היינו אצל פרופסור שזיהה פיסורה פנימית ונתן לנו מרשם לפרפין למשך שבועיים. פרפין הוא חומר חזק ואנחנו קצת מוטרדים לתת לתינוק כלכך קטן שמן כזה אולי יש אופציה אחרת?

שלום רב בגיל של בנך, הסיבה השכיחה ביותר לפיסורות בפי הטבעת היא צואה קשה. במידה והיציאות קשות חשוב לרכך אותן באמצעות נורמלקס לדוגמה, או לצפות אותן בשמן כמו פרפין. בברכה,

19/02/2018 | 15:01 | מאת: אלישיב

היי הבן שלי בן 4 חודשים סובל גם מדם בקקי, זה ממש מעט דם כל פעם אבל תקופה ארוכה. הדם בצבע אדום. הוא לא נראה סובל שהוא עושה קקי. היינו אצל רופא כמה פעמים בעניין והוא אמר שזה פיסורה... היציאות שלו רכות, למה שתיווצר פיסורה? מה זה עוד יכול להיות?

שלום רב במידה ולתינוק יש יציאות קשות חייבים לרכך אותן כדי שהפיסורה תבריא. שמן פרפין גם מרכך וגם עוטף את הצואה וגורם לה לצאת יותר בקלות והוא כמעט שלא נספג. ישנם מרככי צואה נוספים כמו פגלקס ואוילאק שלא פחות יעילים וניתן להשתמש בהם. חשוב גם שתשתדלו מאד לא ללחוץ על פי הטבעת בעת הניקוי ותמנעו מהחדרה של מד חום ונרות. בברכה

שלום רב רק עכשיו ראיתי שאת מציינת שהיציאות אינן קשות ולכן מומלץ לדעתי שהוא ייבדק גם ע"י כירורג ילדים או גאסטרואנטרולוג כדי לוודא אם יש פיסורה או סיבה אחרת לדם בצואה. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים