האם נדרשים משקפיים לילדה

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

28/05/2018 | 07:30 | מאת: יניב

בת עשר, בריאה ולא נוטלת תרופות באופן קבוע - מתלוננת מזה כשנתיים (מדי פעם) על כאבי ראש. מרבה לצפות במחשב, טלוויזיה וטלפון נייד. מאובחנת עם הפרעת קשב קלה-בינונית ולא נוטלת ריטלין. לפני שנתיים בבדיקת ראיה נמצא צילינדר של 0.5 בשתי העיניים. לפני שבוע בבדיקת ראיה נמצא שוב צילינדר של 0.5 בשתי העיניים (נבדקה ע"י אותה האופטימטריסטית). הפנתה לבדיקת רופא עיניים. אצל רופא העיניים: חדות הראיה בעין ימין 6/8 ובעין שמאל 6/12. ראיית צבעים לפי ISHIHARA תקינה בכל עין. בשתי העיניים מקטע קידמי תקין. אין בלט עין או עין שקועה. אין פטוזיס או מיוזיס. אין הגבלה בתנועה. אין ניסטגמוס. אין פעילות תוך עינית. אין RAPD. קוטב אחורי תקין. אין עדות אופתלמולוגית ללחץ תוך גולגולתי מוגבר. הפנה לבדיקת רופאת עיניים ילדים. אצל רופאת עיניים ילדים : חדות ראייה 6/8 , 6/10 תנועות מלאות ללא פזילה. קונברגנציה תקינה. סטראו 3/3 (לנג) טיפות מידרמיד + ציקלופנטולט 1% קרקעית תקינה בשתי העיניים. תוכנית טיפולית: מעקב חדות ראיה 3 חודשים. המשך בירור כאבי הראש. בגדול רופאת העניים לילדים אומרת שלא נדרשים משקפיים ושהמקור לכאבי הראש לא נובע מבעיה בראיה. האופטימטריסטית מצאה פעם שנייה צילינדר של 0.5 בשתי העיניים ואף הדגימה תיקון שהעלה את חדות הראיה אצל הילדה (אבל גם היא אמרה שצילינדר של 0.5 הוא גבולי למשקפיים לילדה בגילה). גם אופטומטריסט נוסף שביצע לה בדיקת ראיה הדגים תיקון ל 6/6 בשתי העיניים ואמר שלדעתו מומלץ משקפיים - לפחות כאשר נמצאת בכיתה. מהי היא עצתך ? האם דרושים משקפיים או לא דרושים ? האם ייתכן כי מספר או צילינדר שקיימים בגיל 10 "יעלמו" בגיל 11 או 12 ? תודה רבה.

28/05/2018 | 23:28 | מאת: יניב

מצורפת בדיקת רופאת העיניים. תוצאת הרפרקציה לאחר מתן הטיפות היתה 0.00 - בשתי העיניים.

הצילינדר לא יעלם. אכן מאוד גבולית לצורך במשקפיים. אם אין תלונות , להניח לזה כרגע ובדיקה כל חצי שנה.

שאלה טובה שאכן דורשת התלבטות. אפשרי לנסות להרכיב משקפיים בשעות הלימודים, הצפייה בטלביזיה וגם המחשב, לעקוב, ולראות האם כאבי הראש נעלמים. אם כן, מצויין מצאת את הסיבה. אם לא, והילדה לא מרגישה תועלת במשקפיים אז אין צורך בהם. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט מוסמך - B.SC ======================================= 50% הנחה למשקפי ראייה ושמש לחברי הפורום ======================================= http://www.dr-optica.co.il -- ד"ר אופטיקה -- כצנלסון 40 גבעתיים 03-5733111 התאמת כל סוגי עדשות-המגע, משקפי-ראייה במספרים גבוהים ומולטיפוקלים מתקדמים =======================================

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע