התמודדות עם סרטן אצל אמא

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

26/02/2017 | 16:56 | מאת: אני

אמא שלי בסבב שלישי של סרטן. החל מסרטן צוואר הרחם, לגרורות בעצם האגן ועכשיו גרורות בלימפות בין הריאות, בצוואר, בבטן ובמוח (הקטן). את שני הסבבים הראשונים היא עברה בהצלחה כביכול ועברה טיפולים אך לאחר שגילתה שיש לה שוב גרורות החליטה לוותר על הטיפולים הקונבנציונליים ועברה לשיטות טיפול טבעיות כמו תזונה חדשה (טבעונות), ספורט, ויטמיני, תוספי תזונה, דמיון מודרך וכו. אבל זה לא עזר וזה התפשט יותר. כעת היא עם גרורה שלוחצת לה על הגרון ומקשה עליה לנשום ולאכול אוכל מוצק ועם נוזלים בריאות שגם כן מקשים עליה לנשום והיא משתעלת המון. היא חלשה ואין לה אנרגיוץ כמעט תמיד. כל החלק האחרון תפס תאוצה בשבועות האחרונים וככה גם ירידת מצב הרוח של אמא, ההגנה של אבא וההדיפה שלנו - הבנות , החוצה . המון כעס, תסכול וסתם רגשות לא קשורים יוצאים כלפינו כשכל מה שאנחנו רןצים לעשות זה לעזור ולהביע דאגה ותמיכה. ולמען האמת זה קשה מאוד כשלא מקבלים את הדאגה הזאת וכועסים על כל שטות קטנה . איך מתמודדים עם זה?

שלום לך. חולה שכל כך סובל וגם מבין שלא נותר לו כל כך הרבה זמן, הוא כועס, הוא כועס על זה שהוא הולך למות ואחרים נשארים בחיים, כועס על שלכם אין סימנים של חולשה וחוסר אנרגיה ולו יש , כועס על כל העולם, ומי שמקבל את כל הכעס הזה אלו האנשים הכי קרובים, עד כאן הכל התנהגויות מוכרות וכמעט אוניברסליות, הכאב הגדול הוא שאתם "הקורבנות" אך באותה המידה גם אמא שלכם קורבן של המחלה הקשה הזו וחשוב כאן לנתק את המעגל הנוראי הזה ולהתנהג אחרת. אנחנו יודעים שהרבה פעמים החולים רוצים למות, אך אינם מעיזים לבטא זאת, אנחנו גם יודעים שבני המשפחה מפחדים לדבר עם ההחלים במצב קשה על המוות. יש כמה ההתנהגויות חשובות שעשויות לשבור את המעגל: לתת לגיטימציה לכעס ולכאב , לשאול איך אני יכולה להיות בשבילך, לא לפחד לדבר על המצב ולהגיד כל מה שרצית להגיד משך השנים ולא יצא לך, בעצם להתחיל להפרד, ללא קשר כמה זמן אמך עוד תחיה. פרידה חשובה גם לחולה וגם למשפחה. אני לא יודעת אם תשובותיי מספקות ומתאימות לך, אם כן את יכולה לשוב ולכתוב ואני ארחיב על כל שאלה שתשאלי. בברכה נטע מוזר

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם