ורטיקוליטיס

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

09/03/2010 | 22:45 | מאת: ניסים

שלום רב, בן 48 אושפזתי בבית חולים לאחר חום זיהום בדם וכאבי בטן עשו לי CT ואמרו לי שיש לי ורטיקוליטיס . קיבלתי אנטיביוטיקה דרך הוריד במשך שבוע ימים בבית חולים במהלך האישפוז צמחו גם חיידקים בדם. שוחררתי מבית החולים ואחרי שבוע וחצי שוב עלייה של חום וכאבי בטן לוייקוציטים 21,000 אושפזתי שוב אנטיביוטיקה 10 ימים עשו שוב CT ואמרו שיש החמרה בדורטיקוליטיס ואמרו שלאחר שהדלקת תעבור לעשות קולונסקופיה ולבוא לניתוח . שאלותי הם : 1.האם אין טיפול תרופתי לדלקת הזו מלבד ניתוח? והאם עדיף ניתוח על טיפול תרופתי? 2. איזה רופא מטפל בורטיקוליטיס (האישפוזים נעשו במחלקה כירורגית) תודה רב ה

10/03/2010 | 09:04 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

שלום ניסים, קודם כל, השם של המחלה הוא דיברטיקוליטיס - Diverticulitis. הכירורגים הם אלה שמטפלים במחלה. הגישה היום בעולם היא יותר שמרנית מאשר היתה לפני 5 שנים. הכל תלוי בדרגת החומרה של המחלה והאם התפתחו סיבוכים שלה. כשהודיעו לך שיש החמרה במחלה, מה היה הביטוי של ההחמרה לפי ה-CT? האם היתה התנקבות? האם היה אבצס (מורסה) בבטן? האם היתה פיסטולה? האם זה היה ההתקף הראשון של דיברטיקוליטיס בחייך? אם לא היה אחד מאלה, הגישה היותר מקובלת היום בעולם היא לא לנתח, אבל החולה צריך להקפיד על דיאטה עשירה בסיבים תזונתיים עד סוף ימיו. אני מציע להתייעץ עם כירורג קולורקטלי בכדי לקבל חוות דעה נוספת (חוץ מזו שכבר קיבלת מהכירורגים במחלקה וממני). בהצלחה.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות