אלחוש

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

11/07/2008 | 10:23 | מאת: ל.

ד.נ. באם ניתן לעבור אנוסקופיה ו/או רקטוסקופיה באלחוש? אני עברתי לפני חודשים אחדים אנוסקופיה, והיא גרמה לי כאבים נוראים. אני חושש מפרוצדורה שכזאת אם אצטרך שוב לעבור אותה (או לעבור רקטוסקופיה. לפיכך אני מבקש תשובתך לשאלתי זו. תודה, ושבת שלום. ל.

12/07/2008 | 09:55 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

בד"כ אין צורך באלחוש (= הרדמה מקומית) לאנוסקופיה או רקטוסקופיה. באנוסקופיה מוחדר לפי הטבעת מכשיר שקוטרו בערך כמו אצבע ואורכו גם כמו אורך של אצבע, וכמו שלא עושים הרדמה או אלחוש בעת ביצוע בדיקה רקטלית רגילה עם אצבע, אין צורך בכך גם באנוסקופיה. כך גם בעת ביצוע רקטוסקופיה - ההבדל היחיד בין אנוסקופ ורקטוסקופ הוא באורכו של המכשיר, וגם ברקטוסקופיה בד"כ לא נדרש אלחוש. יתר על כן, גם כשעושים סיגמואידוסקופיה (= קולונוסקופיה קצרה - בדיקה עד עומק של כ-70 ס"מ) לא עושים אלחוש או טשטוש כלשהו. יתכן שהכאבים שחווית בעת הבדיקה שעברת נבעו מהמחלה ממנה סבלת בעת ביצוע הבדיקה. לדוגמה: אם לחולה יש פיסורה והרופא ינסה לבצע בדיקה רקטלית אפילו עם הזרת, לחולה ייגרמו כאבים עזים. על אחת כמה וכמה אם ינסה לבצע אנוסקופיה לאותו חולה. האם היתה לך פיסורה?

13/07/2008 | 08:15 | מאת: ל.

ד"ר פרסון הנכבד, לשאלתך, אין לי פיסורה. ובכ"ז האנוסקופיה שעברתי הייתה מכאיבה עד כדי היותה בלתי נסבלת. האם גם בנסיבות אלה אלחוש מיותר לדעתך? ושאלה נוספת, מה יכול לגרום לכך שלא ניתן - לפי הפרוקטולוג שאצלו ביקרתי - לרפא את הטחורים (פנימיים אצלי) באמצעים לא כירורגיים - נגזר עלי להמשיך לסבול כל חיי את הכאבים הממשיים הללו? אומנם הפרוקטולוג רשם לי גרגרים על בסיס סיבים תזונתיים +נרות, אך אמר שהם לא יפתרו את הבעיה. אבהיר שאני בן 73, בדר"כ בריא, פעיל, רזה, ונהנה מתזונה מאוזנת ומגוונת. התור הבא שקבעו לי לפרוקטולוג הוא רק באמצע אוגוסט ( בביקורי הקודם תשובתו כל כך הביכה והדהימה אותי, עד כדי כך שלא עלה בידי לנסח בפניו את שאלתי הנ"ל). לכן אודה לך מאוד על תשובתך, בנסיבות דלעיל. ל.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות