trus בדיקה מקדימה טרם הליך רפואי נוסף

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

02/12/2020 | 14:26 | מאת: שני

היי דוקטור,לאחר שני ניתוחים כריתת טחורים, בדרך לשלישי לאחר מתלה שלא עזר-רציתי רק לדעת האם בדיקת אולטרסאונד trus יכולה לקבוע באופן וודאי האם יכול הסוגר לעבור כריתה נוספת של פיסורה? האם trus יכולה לקבוע בוודאות אם יש היחלשות במצב השריר? לבסוף - האם ניתן לצרוב פיסורה או רק לכרות חלק משריר כדי להסירה?

בדיקת הtrus מדגימה את האנטומיה של שרירי הסוגר. יכולה להדגים קרע בשריר. הבדיקה אינה יכולה להעריך את תפקוד השרירים.בניתוח פיסורה לא מסירים חלק מהשריר ולרב גם לא צורבים אותה. בקשי הסבר מהרופא המנתח.

03/12/2020 | 10:12 | מאת: שני

דוקטור אם כך ברשותך -אמי רק רוצה להבין אם המנתח הראשון שלי הסיר טחור ונגע בשריר, מאז אותו רגע המקום פצוע , הפציעה מוגדרת "פיסורה" אך למעשה זאת לא פיסורה? יש בכלל איך לתקן דבר כזה? "קרע בשריר"???

03/12/2020 | 10:19 | מאת: שני

למעשה אני שואלת האם פיסורה היא קרע בשריר או בעור? ואם המנתח נגע לי בשריר האם זה הפיך?

פיסורה היא סדק ברירית ולא בשריר. כריתת טחור אינה אמורה לפגוע בשריר הסוגר

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות