חסר לי דם........................

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

14/08/2020 | 10:12 | מאת: אביה

אני בת 19 ואני מאוד אנמית עשיתי בדיקת דם בגלל עייפות והרופאה התקשרה לאמר לי לבוא באתי והיא אמרה שחסר לי דם והברזל שלי וה- b12 שלי ממש נמוכים... אני צריכה זריקות כל יום של b12 במשך שבוע בתור התחלה... ואז היא אמרה לי שהמערכת עיכול יכולה להיות סיבה שחסר לי דם והיא רצתה לבדוק עם אצבע בטוסיק... לא הסכמתי... ואז היא אמרה שטני יעשה בדיקת צואה לפחות... האם בגיל שלי עושים בדיקות כאלה? כי גם בדיקת צואה אני מתביישת להביא לאחות ואחר כך קראתי שגם את הזריקות של ה- b12 עושים בטוסיק ושגם הם כואבות ממש... הרופאה התקשרה אתמול כי עברו שבועיים והיא אמרה שאם אני לא יעשה את הזריקות יכולה להיות לי בעיה נוירולוגית זה נכון? הרופאה שהלכתי אליה (פעם ראשונה שבכלל הייתי אצל רופאה זה העייפות לפני חודש) היא נחשבת ממש קפדנית והיא שולחת להרבה בדיקות והיא אפילו לא היתה מוכנה שאני ינסה כדורים של b12 לפני הזריקות... אז האם חשוב לעשות את הבדיקת צואה ואת הבדיקה עם האצבע אם תאמר לי שוב? ואת הזריקות או שזה קצת הגזמה

אחת הסיבות לאנמיה היא דימום למערכת העכול. אם הצואה שלך אינה שחורה כזפת או אינה עם דם אין צורך בבדיקת "האצבע". קרוב לודאי שהאנמיה שלך היא בשל חסר בברזל ו/או ויטמין B12. רצוי לקבל את הטיפול שהומלץ לך לתיקון הבעיה ולהשלים בירור של סיבת האנמיה

14/08/2020 | 16:53 | מאת: אביה

הצואה שלי רגילה לא יודעת מה היא רצתה ממני

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות