הכנות לפני בדיקה רקטלית

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

13/12/2019 | 11:12 | מאת: אנונימית

שמעתי שלפני בדיקה רקטלית של מישוש, צריך ליטול משלשלים או לבצע חוקן מספר שעות לפני הבדיקה. אם הגעתי לרופא גסטרו, ולאור התלונות או הבעיה הוא מבקש לערוך בדיקה רקטלית, האם הוא רשאי לבצע את זה באופן מידי "ספונטני" יחסית בלי חוקן או משלשל, או שהוא חייב לקבוע תור מראש או בנפרד כדי לבצע את הבדיקה?

בדיקה רקטלית רגילה אינה דורשת הכנה מקדימה

13/12/2019 | 12:56 | מאת: אנונימית

ואם אני במחזור במקרה או סובלת מעצירות או מרגישה צורך להתרוקן לפני זה? אחד מהדברים האלה עלול להפריע לבדיקה?

לא מפריע

13/12/2019 | 16:08 | מאת: אנונימית

אבל זה יכול להגביר את הכאב בזמן החדירה של האצבע? זה יהיה בעייתי אם תצא הפרשה כלשהי?

לא

13/12/2019 | 18:54 | מאת: אנונימית

גסטרו יכול לבצע את הבדיקה הזאת או שרק פרקטולוג?

בדיקה רקטלית יכולה להתבצע ע"י כל רופא

14/12/2019 | 12:13 | מאת: אנונימית

יש לי מעי רגיז, ומהיום שאני זוכרת את עצמי יש לי כאבים בפי הטבעת שבאים כשהכאבים בבטן מתגברים, וממשיכים לרוב בזמן היציאה. האם יש צורך בבדיקה רקטלית בשביל זה?

אם יש כאב בפי הטבעת אז צריך לבדוק את המקום..

14/12/2019 | 13:36 | מאת: אנונימית

יכול להיות סיכוי שהבדיקה תיכשל (למשל שהשרירים שלי יהיו יותר מדי מכווצים בשביל למשש)?

לא סביר

14/12/2019 | 14:46 | מאת: אנונימית

גם אם יש לי עצירות קשה או כמות גדולה של יציאות שנשארו שם, הבדיקה לא יכולה להיכשל?

אין לי יותר מה להוסיף על מה שכתבתי כאן

14/12/2019 | 19:13 | מאת: אנונימית

שמעתי שלמנומטריה יש צורך בהכנה. האם זאת אותה בדיקה?

מנומטריה הינה בדיקה המודדת לחצים ברקטום ובפי הטבעת ויש לבצע הכנה לפי בקשת הבודק

14/12/2019 | 20:28 | מאת: אנונימית

והאם בבדיקה רקטלית של מישוש יש סיכוי להתעלף בגלל לחץ נפשי מהבדיקה או בגלל תחושת החדירה עצמה?

לא. אבקשך להפסיק עם סדרת השאלות הללו. פני לרופא שלך לבירור

14/12/2019 | 21:25 | מאת: אנונימית

אני ממש מצטערת. אני מאוד סובלת מהמעי הרגיז וכבר הרבה זמן לא מצליחה למצוא מומחה. לא רציתי להעמיס יותר מדי פרטים בכל שאלה

14/12/2019 | 21:27 | מאת: אנונימית

אני ממש מתנצלת. אני סובלת מהמעי הרגיז הרבה זמן ולא מצליחה למצוא מומחה. לא רציתי להעמיס יותר מדי בשאלה אחת. בגלל שיש לי לחץ דם קצת נמוך וחרדות לעיתים קרובות, אני פוחדת להתעלף בבדיקה. כשניסיתי בעצמי להכניס אצבע נראה לי שכמעט התעלפתי פעם אחת

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות