אבצס בישבן ובצקת לאחר הניתוחים

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

02/05/2018 | 22:25 | מאת: י

שלום רב , לפני כמה שנים עברתי 7 ניתוחים לניקוז אבצס בישבן מבחוץ ומאז היה לי שקט עד היום עברתי במהלך השבוע 2 ניתוחים לניקוז האבצס והפעם הניקוז היה פנימי כי הוא היה עמוק בשילוב נקז. עכשיו לאחר ששוחררתי יש לי עדיין כאבים במקום (כאב בא והולך) ותחושת גודש מאד גדול באזור שגדל מאז השחרור מבית החולים לפי מה שאומרים זה בצקת אמרו שיש צורך ללכת ולשטוף במקלחות חמות אני לא יודע כמה זה עוזר אני לוקח אנטיביוטיקה ציפרודקס 500 פעמיים ביום (זה לא קצת? אולי כדאי 3 פעמים?) אני לחוץ שלא אצטרך לעבור שוב ניתוח יש מצב כזה שזה לא בצקת וזה שוב אבצס? מה הטיפול בצקת? האזור לא חם מידיי ועד כה לא מצאו סיבה לאבצסים החוזרים ונשנים..

לא ברור מדבריך באיזו מורסה מדובר. האם בעכוז או כזו הקשורה לפי הטבעת. אם מדובר במורסה פריאנאלית (שמקורה בפי הטבעת) הרי שיש לך פיסטולה בה צריך לטפל כאשר התהליך הדלקתי יסתיים (מדובר בניתוח נוסף). התיאור שלך מחשיד שיש חלל דלקתי שלא נוקז כראוי. יש צורך בבדיקה יסודית- או ע"י CT של האגן עם מתן חומר ניגוד בוריד ובחוקן דרך הרקטום, או בדיקת US דרך פי הטבעת ו/או בדיקה בהרדמה בחדר ניתוח. אמבטיות חמות אינן הפתרון לבעייתך

03/05/2018 | 11:25 | מאת: י

שלום רב תודה רבה על תשובתך המהירה האבצס אינו בפי הטבעת הוא ליד הם לעולם לא החשיבו את זה כאבצס מפי הטבעת האם זה סימן יותר חיובי? אני לא יכול להתמודד עם בתי החולים ממש מקווה לא להגיע לשם שוב והרופאים הפרטיים יכולים לקבל אותי רק בשבוע הבא אני לא רוצה להסתבך עם זה

צריך לאבחן את המקור הגורם להתלקחויות חוזרות של דלקת במקום ולהציע טיפול בהתאם לאבחנה. המצב המקומי כפי שתיארת מחייב בדיקה בהקדם ולא לדחות עד שתמצא רופא...

04/05/2018 | 10:04 | מאת: י

כבר בבית החולים תודה רבה על המענה מעריך מאד! בשורות טובות ושבת שלום

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות