שיטות הדמייה לאבחון פיסטולה

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

28/12/2017 | 22:22 | מאת: בוז'י

בן 53 ללא בעיות מיוחדות, סובל מטחורים ופיסורה ללא ניתוחים, יציאות תקינות. תלונות: הפרשה מוגלתית, ולעיתים רחוקות עם סימני דם קרוש. כאב עמום (לא חזק) המקרין לעיתים לעמוד שדרה תחתון. קולנוסקופיה לפני שנה וחצי - תקינה בבדיקה אצל פרוקטולוג שארכה כ 10 דק' , עם בדיקה ידנית ומיכשורית נרשם: ממצאי הבדיקה: הוסבר מהות הבדיקה והפעולה PR טחורים חשד לפיסטולה רקטוסקופיה עד 15 ס"מ טחורים בע"פ נמסר לי שעלי לעבור בדיקה בהרדמה בבית החולים כשבמסגרתה ייתכן שיבוצע ניתוח . אודה למתן תשובות לשאלות הבאות: א. אני מבין שאין אבחנה מלאה אלא רק חשד. ב. האם יש הדמייה לאבחון מדויק שתשלול או תאשש את הפיסטולה כגון MRI, US וכד'. ג. חושש מניתוח ומבקש לדעת אם יש שיטות וטכנולוגיות חדשות לטיפול שמרני. תודה

כאשר יש חשד לפיסטולה ניתן לבצע בדיקות כדי לאמת את האבחנה. הבדיקות המקובלות הן US טרנס רקטלי בה מדגימים את הרקמה של פי הטבעת וסביבתה אן בדיקת MRI. הייתי ממליץ על ביצוע אחת הבדיקות הללו כדי לאבחן אם יש פיסטולה וגם כדי לקבל מידע על מהלך הפיסטולה, מה שמאפשר להתכונן לניתוח מראש. אשר לטיפולים האפשריים-הכל תלוי בממצאי בדיקות ההדמייה.

13/01/2018 | 23:45 | מאת: בוז'י

שלום, באותו הקשר, איזה מההדמיות שציינת יותר מאבחנת מדוייק? US טרנס רקטלי או MRI? ממה כדאי להתחיל? מה יותר זמין? מבלי להכניס את השיקול הכלכלי. תודה

TRUS זמין יותר, ואצל בודק מיומן יכול לתת מידע מדויק ומספק. הייתי מתחיל בבדיקה זו.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות