בדיקת לחצים בפי הטבעת ופרוסטטיטיס

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

21/02/2017 | 17:17 | מאת: משה

שלום דוקטור. יש לי סימפטומים של פרוסטטיטיס אבל אני לא חושב שזה פרוסטטיטיס. הכאבים קורים כשיש תזוזה למטה באיזור פי הטבעת. יש לי עצירות יום יומית וכשיש לי שלשולים אני מרגיש את הצואה ברקטום מגיעה לפי הטבעת וחוזרת למעלה, אני ממש מרגיש את זה. כשהכל התחיל התנסתי ביחסי מין אנאליים והאיבר היה גדול ואני חושב שזה פגע שם באיזור. התמקדתי בללכת לאורולוג ומעט לגסטרו אבל לא לפרוקטולוגיה ועכשיו פרוקטולוג נתן לי לעשות את הבדיקה הזאת. אני חי עם זה כבר שנה (כאבים חזקים באיבר מין לאחר היציאות, פין מתנפח, כאבים במתן שתן, כאבים בזמן אורגזמה ועוד...) כשלקחתי חומרים משלשלים היתה הקלה גדולה מאוד אבל השילשולים גם מכאיבים לי באיבר מין. אם הבדיקה תאמר שהשרירים לא מתפקדים, מה ניתן לעשות? תרופה, ניתוח? האם לדעתך כשתפתר הבעיה הזו יש סיכוי שהכאבים באיבר מין יעברו? האם זה נפוץ שפגיעה בפי הטבעת מקרינה לערמונית ולאיבר מין? תודה רבה!

קשה להציע אבחנה וטיפול על סמך התיאור שלך, אפילו שהוא מאד מפורט. יש צורך בבדיקה כולל שיחה עם הנבדק. אח"כ מחליטים איזו בדיקה או בדיקות לבצע. בדיקת לחצים (מנומטריה) היא אחת האפשרויות. מהתיאור יש רושם שאולי נגרמה פגיעה עצבית שאותה ניתן לנסות להוכיח בבדיקה הולכה עצבית.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות