הפסקת טיפול. .....

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

26/11/2020 | 18:42 | מאת: חסויה

שלום עשיתי טיפול ivf וממש הזריקה האחרונה לפני השאיבה היו לי התקפי בכי ודיכאון ופחד מהלא נודע שלאן אני נכנסתי פתאום פחד מוות מהרדמה למרות שעברתי כבר הרדמות יותר קשות וארוכות בחיים פשוט קיבלתי רגליים קרות שביטלתי את השאיבה אני בחורה בת 36 כמעט וכל כך רציתי ילד ופתאום אני החרדות קשות התקפי בכי ודפיקות לב וגם קראתי הרבה מאמרים וכתבות על נשים שהגיעו לטיפול נמרץ אחרי שאיבות ביציות ויש כאלה שנפטרו ואני פשוט נכנסתי לפחד כזה שויתרתי על הכל והיום אולי יכולתי כבר להיות אחרי וזהאוכל אותי ברור שאני רוצה להביא ילד לעולם ואני לא יכולה עוד לדחות את זה כל-כך הרבה אבל מה יהיה פעם הבאה אני לא יודעת יש מישהי שעברה את זה ויכולה לעודד אותי ? אני אשמח לשמוע תודה.... ושבת שלום

26/11/2020 | 19:45 | מאת: חסויה

אני חיה עם בת זוג תומכת מאוד שמלווה תמיד שאיתי בכל תהליך בחיים מרגישה שאיכזבתי אותה ואת עצמי למרות שהיא אומרת שהיא איתי בכל מה שאני אעשה מעודדת אותי ותומכת ושבסוף נצליח אבל עדיין התחושה היא של פספוס קצת שויתרתי ככה ונתתי לפחד ולחרדות להשתלט עליי פעם היתי לוקחת ציפרלס ופשווט הפסקתי ואני חושבת אולי שוב לחזור ולקחת ולתת לתקופה להתאושש מכל מה שעברתיי

שלום, נשמע שהיית בסבל משמעותי שלאותה הנקודה היה מעבר למה שיכולת להכיל..לצד זאת נשמע גם שהמחיר של הימנעות מטיפול הוא גם קשה ומשמעותי. משמח לשמוע שיש התמונה בת זוג מכילה ותומכת. האם סבלת מחרדות בעבר? אם כן נסי לחשוב על מה שסייע לך להתמודד אתן בעבר. יתכן שכדאי לפנות לאיש מקצוע רגשי ( או לחזור לטיפול במידה והיה כזה) על מנת לעבד את התחושות והחרדות שהתעוררו סביב הפרוצדורה הרפואית, במטרה שיהיו יותר מובנות וממותנות ויאפשרו לך לעבור את השאיבה בצורה כמה שיותר טובה, מבחינה רגשית. שבת שלום והמון בהצלחה, קרן

ראי תגובה לאחר התגובה הבאה שלך. בברכה, קרן

27/11/2020 | 17:33 | מאת: חסויה

היי קרן תודה רבה על התגובה מאז שאני זוכרת את עצמי סבלתי חרדות כל פעם בעוצמה אחרת אם זה חרדות מטיסות חרדה מהרבה אנשים וכל מיני אבל כל חרדה הופיעה ברמה אחרת בצורה שונה לקחתי בעבר ציפרלקס לתקופה קצרה כן הרגשתי שעזר אך סתם בלי סיבה הפסקתי אני חושבת אולי להמשיך עם הטיפול בציפרלס מה היית מציעה לעשות? בכללי בסך הכל אני בנאדם נורמלי שחי חיים נורמלים יש לי זוגיות מדהימה ואנחנו כל-כך רוצות להתרחב כמשפחה אני פשוט מרגישה שהרסתי את הכל בגלל הפחד והחרדה שעברתי

שלום שוב, מבינה ממה שכותבת שחרדות אינן זרות לך כלל ויתכן שלאורך החיים מצאת פתרונות ודרכים לחיות את חייך לצדן ואתן. מקווה ומאחלת שגם הפעם תמצאי את הדרך הנכונה עבורך להתמודד עם הפחד ולהתחיל בטיפול. בכל הקשור לטיפול תרופתי, ממליצה לך להתייעץ עם איש מקצוע בשאלת חידוש הטיפול וממליצה להמשיך במעקב לאורך תקופת הטיפול הרפואי ולא פחות גם סביב הפסקתו. בד"כ במחלקות ה IVF עובדת גם אשת מקצוע מהתחום הרגשי אליה ניתן לפנות לצורך התייעצות/ליווי הנוגעים לקושי הרגשי שמעוררים הטיפולים. בברכת ימים שקטים ונינוחים יותר, קרן

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה