סרטן בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

19/03/2009 | 10:13 | מאת: gil

שלום, בבדיקת הביופסיה נמצא כי גידול שנמצא בבלוטת התריס מתאים ל PAPILLARY CARCINOMA OF THIROID (אבחנה: נוקר קשר יחיד מימין) הוצע לכרות באופן מלא את הבלוטה.(החולה צעירה כבת 30) 1. שאלתי כיצד אפשר לדעת ולבדוק שאכן הגידול הינו נקודתי רק בבלוטה ואין גרורות במקומות נוספים? 2. האם אכן כריתה של הבלוטה מביאה לטיפול סופי בבעיה? 3. האם כרצוי לפני כריתה לבצע בדיקותת נוספות מעבר לביופסיה שבה אובחנה הבעיה? 4. האם ייתכנו בעיות פוריות בעקבות הכריתה? תודה רבה

שלום רב, הדיוק בביופסיית מחט עדינה באבחון גידול פפילרי של התירואיד הינו גבוה ולכן יש לתכנן הניתוח לגידול זה שהינו "ידידותי" בד"כ (ראה כתבה באתר doctors " על סרטן בלוטת המגן שמכונה בכתבה "ידידותי". יש מקרים, ובמיוחד בנשים צעידות, בהם ניתן להסתפק בכריתת בלוטה חלקית אך הטיפול ברוב המקרים יהיה כריתת הבלוטה בשלמות (מאפשר הן טיפול ביוד והן מעקב בעזרת בדיקת דם פשוטה לאחר הטיפול). כדי להחליט איזה סוג ניתוח יבוצע- יש לבדוק את החולה ולשוחח על האופציות שיוחלטו בסופו של דבר בניתוח (על סמך גודל הגידול, אופיו כפי שנראה בניתוח וכו'). לאחר כריתת הבלוטה והטיפול ביוד אנו מבצעים מיפוי תירואיד כל גופי (בעזרת החומר שבעזרתו טיפלנו דהיינו יוד רדיואקטיבי) ורק אז יודעים בוודאות על קיום גרורות רך הסבירות נמוכה. אין טיפול יעיל אחר לסרטן זה מלמד כריתתו. לא צריכה להיות פגיעה בפוריות לאחר הניתוח וגם לא לאחר טיפול יוד רדיואקטיבי בודד (וזהו בד"כ התכנון). בברכה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. מומחה לכירורגיה אונקולוגית של ראש צוואר לפרטים נוספים: 03-6246624 היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר- אסותא www.headneck.co.il

23/04/2009 | 13:15 | מאת: פזית

עברתי ניתוח - ע"י ד"ר חפץ ובמקביל הייתי במעקב אצל פרופ' רמי בן יוסף. הטיפול והיחס ומהמעקב אחרי הניתוח. היה מעבר למצופה והודות להם היום אני אחרי הכל בריאה. לדעתי הם הצוות מצויין.....

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר