בעיות פוריות בגיל מבוגר: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

טיפולי שימור פוריות: יפה שנה אחת קודם

הקריירה משגשגת ואת חוששת כי הריון בגיל צעיר ימנע ממך המשך התקדמות מקצועית? כדאי לזכור את תקתוק השעון הביולוגי ולשקול שימור פוריות. הקפאת עוברים נחשבת עדיפה על פני הקפאת ביציות. סקירה מקיפה מהפכות רבות התרחשו בעשורים האחרונים בחיי הנשים בעולם. עם זאת, התקתוק המתמיד של השעון הביולוגי לא עבר שינוי. נשים רבות אינן מעוניינות להרות בגיל צעיר, בעקבות קריירה תובענית, רצון למצוא בן זוג או כל סיבה אחרת. עם זאת, ככל שהגיל עולה, יש לזכור כי ירידה בפוריות עלולה להקטין מאוד את הסיכויים של נשים אלה להיכנס להריון. טיפולי שימור פוריות, הכוללים הקפאת ביציות או עוברים, מהווים בשורה של ממש לנשים אלה ועשויים לשפר מאוד את היכולת שלהן להפוך לאימהות, גם בשנים מאוחרות יותר. אם אתן בגיל 30-41 ומסיבה כלשהי, אתן לא מעוניינות להיכנס להריון בשלב זה של החיים, חשוב לדעת כי יש לכן אפשרות להקפיא ביציות או עוברים. כך, ניתן להעלות את הסיכוי להיכנס להריון בהמשך החיים. טיפולי שימור פוריות הם טיפולים...
ללמוד עוד על בעיות פוריות בגיל מבוגר
טיפולי שימור פוריות: יפה שנה אחת קודם-תמונה

הקריירה משגשגת ואת חוששת כי הריון בגיל צעיר ימנע ממך המשך...

מאת: ד"ר רויבורט...
13/05/2019
מקורות למידע נוסף-תמונה

ברחבי העולם, ובעיקר בארה"ב, גוברת המודעות לבעיות הייחודיות...

מאת:
13/10/2003
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לבעיות פוריות בגיל מבוגר?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

בעיות פוריות בגיל מבוגר: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות
07/01/2012 | 20:24 | מאת: אנונימית
מתוך פורום גלולות ואמצעי מניעה

שלום ד"ר, ביום שני חבר שלי ואני קיימנו יחסי מין לא מוגנים והוא גמר בפנים, ביום שלישי לקחתי את הכדור פוסטינור. היום קיימנו יחסי מין ולא השתמשנו באמצעי מניעה אך הוא לא גמר בפנים. אני מפחדת שאני עלולה להיכנס להיריון (אני לא נוטלת גלולות). השאלות שלי הן: האם ניתן לקחת בתקופה של שבוע 2 כדורי פוסטינור? מה הסיכוי של להיכנס להיריון אם הוא לא גמר בפנים? והאם יכולות להיות לי בעיות פוריות בעקבות נטילת 2 כדורי פוסטינור בתקופה כ"כ קצרה? אני יודעת שעשיתי טעות ולא מתכוונת לחזור עליה שוב. בבקשה השב לי מהר, אני לחוצה מאוד!

שלום לך ליתר בטחון קחי עוד פוסטינור בהצלחה ד"ר אריה לידור מרפאת "LAC" WWW.LIDORMD.CO.IL 03-6499851

ביתיבת תשע וארבעה חודשים עם התפתחות מינית מוקדמת- הערכה של אנדוקרינולג שעוד פחות מחצי שנה תקבל מחזור. המלצתו לקבל זריקות דקפפטיל. לאחר בדק הנושא מסתבר שיש בעיות פוריות בעתיד בעקבות תרופה זו. אני מואוד דואגת ומבקשת את דעתכם . האם כך הדבר?

לא מוכרות לי בעיות פוריות בעקבות טיפול זה

פרופ' צדיק שלום רב, שאלה כללית: ברצוני לדעת עם זריקות של עיקוב התבגרות לילדה בת 9.5 יכולה לגרום בעיות פוריות בגיל מבוגר יותר. אודה על תשובתך המהירה תודה, טל

לפי הידוע היום לא

שלום, בבדיקת הביופסיה נמצא כי גידול שנמצא בבלוטת התריס מתאים ל PAPILLARY CARCINOMA OF THIROID (אבחנה: נוקר קשר יחיד מימין) הוצע לכרות באופן מלא את הבלוטה.(החולה צעירה כבת 30) 1. שאלתי כיצד אפשר לדעת ולבדוק שאכן הגידול הינו נקודתי רק בבלוטה ואין גרורות במקומות נוספים? 2. האם אכן כריתה של הבלוטה מביאה לטיפול סופי בבעיה? 3. האם כרצוי לפני כריתה לבצע בדיקותת נוספות מעבר לביופסיה שבה אובחנה הבעיה? 4. האם ייתכנו בעיות פוריות בעקבות הכריתה? תודה רבה

שלום רב, הדיוק בביופסיית מחט עדינה באבחון גידול פפילרי של התירואיד הינו גבוה ולכן יש לתכנן הניתוח לגידול זה שהינו "ידידותי" בד"כ (ראה כתבה באתר doctors " על סרטן בלוטת המגן שמכונה בכתבה "ידידותי". יש מקרים, ובמיוחד בנשים צעידות, בהם ניתן להסתפק בכריתת בלוטה חלקית אך הטיפול ברוב המקרים יהיה כריתת הבלוטה בשלמות (מאפשר הן טיפול ביוד והן מעקב בעזרת בדיקת דם פשוטה לאחר הטיפול). כדי להחליט איזה סוג ניתוח יבוצע- יש לבדוק את החולה ולשוחח על האופציות שיוחלטו בסופו של דבר בניתוח (על סמך גודל הגידול, אופיו כפי שנראה בניתוח וכו'). לאחר כריתת הבלוטה והטיפול ביוד אנו מבצעים מיפוי תירואיד כל גופי (בעזרת החומר שבעזרתו טיפלנו דהיינו יוד רדיואקטיבי) ורק אז יודעים בוודאות על קיום גרורות רך הסבירות נמוכה. אין טיפול יעיל אחר לסרטן זה מלמד כריתתו. לא צריכה להיות פגיעה בפוריות לאחר הניתוח וגם לא לאחר טיפול יוד רדיואקטיבי בודד (וזהו בד"כ התכנון). בברכה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. מומחה לכירורגיה אונקולוגית של ראש צוואר לפרטים נוספים: 03-6246624 היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר- אסותא www.headneck.co.il

עברתי ניתוח - ע"י ד"ר חפץ ובמקביל הייתי במעקב אצל פרופ' רמי בן יוסף. הטיפול והיחס ומהמעקב אחרי הניתוח. היה מעבר למצופה והודות להם היום אני אחרי הכל בריאה. לדעתי הם הצוות מצויין.....