בדיקת fna אודה לתשובה

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

01/05/2019 | 10:22 | מאת: רינתיה

שלום ד''ר חפץ שמעתי עלייך רבות ,כל הכבוד על המענה המהיר והעזרה ,ה' יברך אותך ! אני בן אדם מאוד חרדתי ומאז האולטרסאונד שעברתי אני בקושי אוכלת ישנה טוב וזה ממש משפיע עליי. אשמח שתעזור לי בתשובה כנה שאהיה ערוכה לכל תרחיש. ביצעתי fna מגוש 1.5 ס''מ והרופאה אמרה למישהי שהייתה לידה בבדיקה כן תראי זה זה רואים בברור -ליפומה/לימפומה אחד מהשניים שמעתי היא ממש הייתה בטוחה בזה כשציינה את השם. כמובן שנלחצתי מאוד מהתיאור שלה. אין לי מושג אם היא רצתה להרגיע אותי לאחר שראתה שנלחצתי ואמרה לי משהו כמו יצא שומן ביופסיה. ולאחר מכן הסתכלתי בגוגל והבנתי שיש הבדל משמעותי בין שני המושגים הללו. האם אפשר לראות בus אם זה לימפומה (גידול סרטני)? והאם אפשר לראות גם ליפומה(גידול שומני)? והאם היא יכולה בכלל להביע דעה כזאת נחרצת על הגוש בלי התשובה של הביופסיה? אודה לך על מענה קצת יותר מפורט לפי מה שסיפרתי כאן כדי שאראה אולי את האור בקצה המנהרה.. תודה רבה ד''ר

01/05/2019 | 11:16 | מאת: רינתיה

פרט נוסף. הגוש הוא איזואקאי,לפי מה שקראתי הוא פחות חשוד. האם לפי הפרמטרים של הגוש איזוקאי היא יכולה להעיד שזה לימפומה חלילה?

שלום רב, לאו דווקא. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא- http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב, לא ניתן לקבוע בוודאות אף אבחנה רק לפי US. ליפומה קל יותר לאבחן ב US. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא- http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר