עזרה בפיענוח fna ...אשמח לחוות דעת

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

15/04/2017 | 23:27 | מאת: Zohar

ביצעתי בדיקת fna לאחר שנמצא קישרית בבלוטת התריס שלי אצל פרופ קסלר. באולטראסונד שבוצע טענה בפני כי לדעתה אין ממצא חשוד וסיווגה אותי כ triads4a . בקבלת ממצאי הציטולוגיה נכתב כי חלק מהממצאים מראים גרעינים מוגדלים עם אטיפיה ותאים אחרים מראים פעילות יתר. מדובר בנגע פרוליפברטי של בלוטת המגן ומומלץ על ביופסיה כדי להבדיל בין תהליך הרפרפליסטי לניאופליסטי bethesdaIV אשמח לשמוע חוות דעת.. מה זה אומר? מה עלי לעשות?

שלום רב, הממצא בניקור מתאים לגידול פוליקולרי שהאבחנה ביו שפיר לממאיר הינה על סמך כריתת הגידול בשלמותו ואבחנה פתולוגית. במרבית המקרים הממצא עדין שפיר (כ 20-30% ממאירות בלבד) וגם ממאירות זו הינה קלה מאוד לטיפול. ישנה אופציה של בדיקה גנטית במידה וייבחר שלא לנתח. ממליץ להגיע לייעוץ במרפאתינו באסותא. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר