מגנון הפעולה של ארביטוקס

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

05/07/2010 | 09:06 | מאת: דגנית אור חן

שלום ד"ר. אני מעוניינת לדעת כיצד פועלת בדיוק תרופת הארביטוקס כאשר מדובר בגידול ראש צוואר. כיצד היא תוקפת את הגידול? מה הוא מגנון הפעולה של התרופה? מה הקשר בין התרופה לבין הקולטן EGFR ואיך קשורה לכל זה בדיקת KRAS? כמו כן, כיצד נוטלים את התרופה? עירוי לוורידים? קפליות? שתייה? כל כמה זמן? יש מינון מומלץ? תודה.

ארניטוקס מעכבת בתאים את הקולטן ל EGFR (גורם לצמיחת התאים התפתחותם והתמיינותם). חסימת הקולטן תגרום להשתקת הסיגנל ולכן עצירת גדילת התא והרס שלו. התרופה ניתנת דרך הוריד פעם בשבוע. אין קשר עם K-ras בגידולי ראש צוואר (בניגוד למעי). המינון: 400מג בשבוע ראשון ו 250מג לאחר מכן. בהצלחה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.il

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר