איזה מהבדיקות?

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

04/02/2016 | 07:40 | מאת: מור

שלום, אשמח להמלצה איך לבחור סדרת בדיקות גנטיות. שנינו אשכנזים.. אם מתאפשר האם ללכת על מיפוי גנטי בבלינסון לפני הריון או שנכון יותר לעשות בדיקות מומלצות לפי גנומט ואח"כ צ'יפ גנטי במהלך ההריון?או גם וגם? האם יש צורך לפנות לרופא המתמחה בגנטיקה? מבולבלת לגמרי...אשמח לעצה/הבהרה/המלצה

אם אינכם בהריון עדיין ממליצה לבצע בשיקות סקר לנשאות כעת. נכלל בבדיקות מחלות שממומנות עי משרד הבריאות - כמו SMA X שביר טאי זקס ועוד. בנוסף ניתן להרחיבף אן=ו לבדיקות שברשימה של האיגוד הגנטי, או אף יותר- בדיקות סקר מורחבות באוכלוסיה, דוגמת הסקר המורחב שקיים בבלינסון, אך גם מוצע עי מספר מעבדות פרטיות בעולם. הציפ הגנטי CMA הוא משהו שניתן לעשות בהריון לעובר, אך לא יעלה על נשאות או מחלות מהסוג שנבדק בסקר הגנטי. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי