בדיקות גנטיות לפני הריון

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

03/08/2015 | 12:44 | מאת: טלי

אני בת 43 בריאה ואין במשפחה שלי כל מחלה גנטית אני מתכננת הריון ראשון. בן הזוג שלי הוא אמריקאי. האם הבדיקות המומלצות על ידי איגוד הגנטיקאים בישראל ועל ידי משרד הבריאות תקף גם לגבי אמריקאים? או שצריך להוסיף בדיקות נוספות? שאלה נוספת- היכן אפשר לבצע את הבדיקות הגנטיות? האם יש מכונים פרטיים מומלצים?

לכל זוג ללא קשר למוצא שלו קיימת המלצה לביצוע בדיקות סקר גנטיות. יש בדיקות שמומלצות לכולם כמו X שביר ו SMA. מעבר לכך קיים סקר מורחב לנשאים שמוצע בבתי החולים איכילוב ובלינסון באופן פרטי. את שאר הבדיקות אפשר לבצע גם דרך קופח בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי