יעוץ גנטי לפני הריון

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

28/04/2008 | 12:12 | מאת: לי

שלום, הייתי אצל רופא הנשים שלי והוא המליץ לי לעשות 4 בדיקות גנטיות (CF, דיסאטוטנומיה משפחתית, קנוון ועוד אחת שאני לא זוכרת), כל חברותיי עשו 16 או 17 ביקות גנטיות והרופא אמר שאין צורך, אבל לא בדק את המוצא שלי ושל בן זוגי, שנינו ילידי הארץ, אני חצי טורקיה וחצי טריפוליטאית עם טלסמיה מינור, ובן זוגי חצי בולגרי וחצי טורקי ללא שום מחלה ידועה, אביו של בן זוגי נפטר מסרטן. האם יש המלצות מסויימות על פי המוצא לבדיקות גנטיות? אשמח לעצתך, תודה!

קודם חשוב שבן זוגך ייבדק לתלסמיה. על פי המוצא שלכם צריך לבצע גם SMA, טיי זקס ו- X שביר. חוץ מזה יש עוד בדיקות רשות כמו חירשות ו אלפא-אנטיטריפסין

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי