הריון אחרי איבחון של תסמונת גנטית

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

01/03/2020 | 12:32 | מאת: אילן

שלום, עקב סימנים גופניים מובהקים, קיים סיכוי גבוהה שאני (גבר) חולה בתסמונת ורדנבורג. תוצאות הבדיקות הגנטיות יחזרו בעוד כחודשיים. במידה ואני אכן נשא של התסמונת אשמח לפירוט לגבי המשך התהליך. ברור לי שישנן הרבה אופציות אך אשמח להבין כיוון כללי- האם יש צורך בהפרייה חוץ גופית? מה העלות של תהליך כזה? כמה זמן לוקח התהליך? תודה

ברגע שמזוהה הגורם הגנטי של תסמונת גנטית ובמידה ומעונינים להמנע מצאצאים עם אותו המצב יש אפשרות לאבחון טום לידתי בהריון ספונטני (סיסי שליה או מי שפיר). במידה וההריון עם המצב ממנו רוצים להמנע, ניתן לשקול הפסקת הריון. לחלופין יש אפשרות של אבחון טרום השרשה- אבחון עוברי טיפולי הפריה. בכל מקרה דרוש יעוץ גנטי טרם כל אחד מהאפשרויות. במקרה שלמחלה/בעיה משמעותית זה במימון סל הבריאות. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי