שקיפות עורפית מוגברת

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

13/06/2018 | 13:34 | מאת: עינת.

שלום, בת 43. שבוע 11 עובר 11+6 שקיפות עורפית היום 2.8 סיכון לפי גיל ושקיפות 1:3!!! הלחץ נוראי. לא ראתה משהו חריג חוץ מערבי השקיפות. יש לי תור נוסף לשקיפות אצל מומחית עוד יומיים. , מה נכון לעשות כעת? סיסי שיליה? מי שפיר? אקו לב? הרופאה שעשתה את הבדיקה לא בעד ניפטי כרגע. מיועדת לתפר צווארי עקב לידה מוקדמת. יש ב"ה ילד בבית אך מדובר בהיריון יקר. חס ושלום אם תתגלה תסמונת אסיים את ההיריון ויש עדיפות לדעת מוקדם. מה המלצתך? יש סיכוי לילד בריא?

אין מה לעשות שרקיפות חוזרת- כי אז למי להאמין- לבדיקה הטובה יותר או פחות? ממליצה על בדיקה של העובר. סיסים או אם מסוגלים לחכות למי שפיר. אפשר לעשות בדיקת NIPT בינתיים אבל היא לא אבחנתית אלא רק סקר מאוד טוב בהצלחה ותמיד יש סיכוי לילד בריא. מכירה כמה וכמה כאלה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי