מי שפיר / צ'יפ כן או לא

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

06/03/2018 | 20:54 | מאת: יעל

שלום רב, אני בת 44.5 וכרגע הדבר היחיד אשר מהווה המלצה לעשות את הבדיקה האמורה הוא גילי המופלג בהריון הקודם - הייתי בת 41 ואתו הרופא אפילו אמר שלא כדאי לעשות מי שפיר כי אני עם התוצאות בסדר. ההריון הוא מתרומת זרע - לפני תחילת התהליך עשיתי בדיקות גנטיות אחרי שני הריונות כימיים עשיתי בדיקת קריוטיפ שיצאה תקינה האם להכניס את עצמי לסיפור הזה רק בגלל הגיל? שקיפות וסקירה ראשונה תקינות לחלוטין תודה

גיל זה רק אחד הפקטורים. שנות ה 70, כשכל מה שידעו זה שעם הגיל עולה הסיכון לתסמונת דאון בעובר, היה הגיוני להציע מי שפיר לנשים שהוגדרו מבוגרות יותר. גם הגיל 35 כגיל ״מבוגר״ נקבע שרירותית. מאז נוספו לשמחתנו בדיקות סקר רבות שמאפשרות להעריך בצורה מדויקת יותר את הסיכון להפרעה כמו תסמונת דאון בעובר, מעבר לענין הגיל. הכל זה סקר ולא אבחנה, כולל בדיקת ה NIPT שנכנסה אחרונה. בהנחה שמדובר בהריון מביצית שלך- הוא נדיר ולא בטוח שיהיו עוד כמוהו בגילך. לכן אני מאמינה שצריך לעשות הכל כדי לשמור עליו. האם בדיקות עקיפות סקר ולא חודרניות זה מספיק או דצריך גם מי שפיר- תלוי בך ועד כמה את רוצה לדעת, מול איזה סיכון את מוכנה לקחת (סיכון קטן להפלה מול סיכון קטן ש״תפספסי״ אבחנה קשה בעובר שאולי היית בוחרת שלא להמשיך בהריון) בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי