תוצאת בדיקת חלבון עוברים

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

25/01/2018 | 10:02 | מאת: דיאנה

היי, אני עכשיו שבוע 17+5 הריון שני, הריון ראשון נולדה ילדה בריאה לחלוטין ללא שום בעיה. הריון נוכחי בשקיפות עורפית יצא 1.7 מ"מ , מתאים לשבועות ההריון, סיכון לדאון לפי גיל- 1:1070 , סיכון לדאון לפי גיל+שקיפות - 1:3344 הבדיקות דם שמבצעים יום למחרת יצא סיכון ממוחשב לפי גיל+תוצאות בדיקות 1:470 לדאון. חלבון עוברי: חלבון עובריAFP 1.47 MOM 45.0 U/ML גונדוטרופין שלייתי HCG 5.67 MOM 113.0 U/ML אסטריול UE3 0.87 MOM 1.2 NG/ML ואז במילים נרשום שלפי גיל סיכוי 1:1100 גיל+בדיקות 1:270 לציין כי חוץ מזה גם עשיתי בדיקת דם דרך מעבדה בארצות הברית בשם HARMONY ושם יצא : TRISOMY21 - LOW PROBABILITY - 1/10000 TRISOMY18 - LOW PROBABILITY - 1/10000 TRISOMY13 - LOW PROBABILITY - 1/10000 ואחרי כל הבדיקות האלו עדיין מומלץ עבורי לעשות מי שפיר? לציין כי אני סובלת מלחץ דם גבוה עד לפני ההריונות ובהריון הראשון הייתי בשמירת הריון בגלל זה ובהריון הנוכחי גם מועמדת לקבל שמירת הריון

כל הבדיקות שעשית הן בדיקות סקר. כלונר לא מאבחנות ב 100% את העובר, אלא בסבירות כזו או אחרת. סקר שליש ראשון (שקיפות ובדיקות דם נלוות) יגלה כ 74% ממקרי תסמונת דאון. סקר שליש שני (=חלבון עוברי) יגלה רק כ 64%. ובדיקת הרמוני ושאר בדיקות NIPT יגלו כ 99%. רמת הבטחון היא גבוהה אך לא 100% נותן סיכון קטן מאוד. מה שכן - בדקו רק תסמונת דאון ועוד כמה כרומוזומים בבדיקת הרמוני. במי שפיר אפשר לבדוק עוד דברים. שורה תחתונה- סיכון קטן, השאלה היא האם את רוצה להקטין אותו עוד יותר עי מי שפיר ב״מחיר״ של סיכון קטן להפלה. לשיקולך בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי