היריון בסיכון- חוות דעת

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

11/07/2017 | 08:08 | מאת: לילוש

בוקר טוב, היריון שני בגיל 33 כרגע שבוע 18+3 היריון ראשון תקין מהלך ההיריון: *סקר ביוכימי ראשון- 1:7 טריזומיה 18, 1:8 תסמונת דאון * סקירה ראשונה עם מוכוונות ללב העובר- תקינה לחלוטין * לאחר ייעוץ גנטי- עשינו מי שפיר וציפ גנטי ממתינים לתוצאות- אבל עשינו הקדמה חלקית של התוצאות וכבר קיבלנו תשובה לגבי טריזומיה 18,13,21 תקין ! * חלבון עוברי הערכים יצאו 1:88 לדאון 1:55 לטריזומיה *כמובן שאם התשובות יחזרו תקינות נעשה גם אקו לב עובר וסקירות מורחבות 2-4 לאחר הרקע שאלתי כזו🙏 האם לאחר כל זה ואם הציפ והדיקור במלואו יצאו תקינים - אוכל לחזור לנשום או שאני בסיכון מוגבר עדיין? במידה והציפ והדיקות תקיניםהאם כדאי להוסיף בדיקת אקסום? אפשר לקבל עליה קצת מידע והאם מומלצת במקרה שלי? תודה מקרב לב באמת שלא חוויתי לחץ כזה מעולם😓

לא פרטתת את הערכים הספציפים של הבדיקה. בהנחה שהשקיפות עצמה תקינה והערכים האחרים לא מאוד נמוכים- אז את חוזרת לסיכון רקע רגיל. בדיקת אקסום על עובר ללא מומים וללא היסטוריה משפחתית של מחלות קשות לא מקובלת עדיין ואף קשה לפענוח.

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי