תוצאות בדיקה פתולוגית

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

01/10/2013 | 15:15 | מאת: אבי

שלום רב, מזה מספר שנים אני סובל ממחלת עור שאין מצליחים לרפא אותה או לאבחן במדוייק.עיקר הטיפול היה במשחות סטרואידים.המחלה דמויית קשקשת/עור קשה ומאוד מגרדת וזה מופיע מעל שתי הברכיים בשטח מעוגל שקוטרו כ-5 ס"מ.בשורה התחתונה של הביופסיה נאמר שזה לא MF למרות ש-3 רופאים שונים חשדו בבדיקה שזה מראה סימנים של MF.להלן תוצאות הביופסיה : "האפידרמיס מראה פפילומטוזיס,היפרקרטוזיס לרוב צפופה,היפרגרנולוזיס ואקנטוזיס.בדרמיס הפפילרי תסנינים פריוסקולרים מונונוקלארים בצפיפות דלה יחסית.אינפודיבולום זקיק השערה מורחב ומלא בקרטנין אך ללא תסמין דלקת סביב ולתוכו.סך הממצאים יכולים להתאים לליכניפיקציה יחד עם FOLLICULAR HYPERKERATOSOS.בחתכים עמוקים התרחבות הזקיק כב-FOLLICULAR HYPERKERATOSOS לציין מוקד ספונגיוזיס קטן אקזוציטוזיס של לימפוציטים אשר נעמלמה בחתכים נוספים ולכן סך הממצאים אינם מספקים ל-MF פוליקולטרופי ומראים בעיקר ממצאים היכולים להתאים ל-FOLLICULAR HYPERKERATOSOS.לציין תסנין פריוסקולרי מונונוקלארי לא אבחנתי." בשורה התחתונה למיטב הבנתי כתוב שזה קרטוזיס פילאריס.השאלה על סמך מה שללו בוודאות שזה MF?כתוב "סך הממצאים אינם מספקים" אבל האם זו אבחנה מספקת?מקריאה באינטרנט קראתי שלפעמים צריך מספר ביופסיות כדי לאבחן MF ו-3 רופאים שונים (ומאוד בכירים) חשדו בבדיקה פיזית שמדובר במשהו אחר ורשמו לבדוק האם זה אחד מהבאים : LICHEN PLANUS LICHEN SIMPLEX FOLLICULOTROPIC MF האם להסתפק בכך או שמומלץ לקבל חוות דעת או ביופסיה נוספת?האם צריך לחזור על ביופסיה בעוד מספר שנים? תודה.

הביופסיה לא היתה אבחנתית. אני מציע כי תפנה לקבלת חוות דעת נוספת (ויתכן בופסיה נוספת) במרפאת עור ב"שיבא"ץ בריאות שלמה ד"ר ניר נתנזון

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)