פפילומה בשד: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

חיסון נגד וירוס הפפילומה: אתם שואלים, הדוקטורס עונים

האם החיסון נגד נגיף הפפילומה הוא מסוכן? מדוע בנים צריכים להתחסן? האם אפשר להחלים מוירוס הפפילומה? התשובות לכל השאלות בנושא מפי הרופאים המומחים שלנו וירוס הפפילומה (HPV) הוא וירוס נפוץ הפוגע בגברים ובנשים, עובר לרוב במגע מיני ובמרבית המקרים אינו מחולל מחלה. אולם, ישנם מקרים בהם הווירוס עלול לגרום ליבלות ויראליות (קונדילומות) ואף לסרטן באברים שונים, השכיחים שבהם הם סרטן צוואר הרחם וסרטן הפה והלוע. הדרך הטובה ביותר להימנע מהדבקה היא באמצעות חיסון, הניתן כיום במסגרת חיסוני השגרה לנערות ולנערים בכיתה ח'. כמדי שנה, עם תחילת שנת הלימודים מתבקשים ההורים לאשר את חיסון ילדיהם בבתי הספר, אז עולות וצצות לא מעט שאלות וחששות, רובו נוגעות לבטיחות החיסון וליעילותו. כדי לעזור לכם לעשות סדר בדברים ולסייע לכם לקבל החלטה נכונה, ריכזנו עבורכם כמה שאלות נפוצות שנשאלו בפורומים המקצועיים של זאפ דוקטורס - ותשובות המומחים אליהן.   החיסון מתחיל...
ללמוד עוד על פפילומה בשד
חיסון נגד וירוס הפפילומה: אתם שואלים, הדוקטורס עונים -תמונה

האם החיסון נגד נגיף הפפילומה הוא מסוכן? מדוע בנים צריכים...

מאת: מערכת זאפ...
03/10/2019
פפילומה: תעשו חיים - אבל תשמרו עליהם-תמונה

מקיימים יחסי מין בלתי מוגנים? רצינו להזכיר לכם שנגיף...

מאת: שער - המרכז...
22/07/2018
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לפפילומה בשד?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

פפילומה בשד: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב, מזה מספר שנים אני סובל ממחלת עור שאין מצליחים לרפא אותה או לאבחן במדוייק.עיקר הטיפול היה במשחות סטרואידים.המחלה דמויית קשקשת/עור קשה ומאוד מגרדת וזה מופיע מעל שתי הברכיים בשטח מעוגל שקוטרו כ-5 ס"מ.על פני שטח זה ישנן עשרות נקודות קטנות ובולטות מעט מהעור.בשורה התחתונה של הביופסיה נאמר שזה לא MF למרות ש-3 רופאים שונים חשדו בבדיקה שזה מראה סימנים של MF.להלן תוצאות הביופסיה : "האפידרמיס מראה פפילומטוזיס,היפרקרטוזיס לרוב צפופה,היפרגרנולוזיס ואקנטוזיס.בדרמיס הפפילרי תסנינים פריוסקולרים מונונוקלארים בצפיפות דלה יחסית.אינפודיבולום זקיק השערה מורחב ומלא בקרטנין אך ללא תסמין דלקת סביב ולתוכו.סך הממצאים יכולים להתאים לליכניפיקציה יחד עם FOLLICULAR HYPERKERATOSOS.בחתכים עמוקים התרחבות הזקיק כב-FOLLICULAR HYPERKERATOSOS לציין מוקד ספונגיוזיס קטן אקזוציטוזיס של לימפוציטים אשר נעמלמה בחתכים נוספים ולכן סך הממצאים אינם מספקים ל-MF פוליקולטרופי ומראים בעיקר ממצאים היכולים להתאים ל-FOLLICULAR HYPERKERATOSOS.לציין תסנין פריוסקולרי מונונוקלארי לא אבחנתי." בשורה התחתונה למיטב הבנתי כתוב שזה קרטוזיס פילאריס.השאלה על סמך מה שללו בוודאות שזה MF?כתוב "סך הממצאים אינם מספקים" אבל האם זו אבחנה מספקת?מקריאה באינטרנט קראתי שלפעמים צריך מספר ביופסיות כדי לאבחן MF ו-3 רופאים שונים (ומאוד בכירים) חשדו בבדיקה פיזית שמדובר במשהו אחר ורשמו לבדוק האם זה אחד מהבאים : LICHEN PLANUS LICHEN SIMPLEX FOLLICULOTROPIC MF האם להסתפק בכך או שמומלץ לקבל חוות דעת או ביופסיה נוספת?האם צריך לחזור על ביופסיה בעוד מספר שנים?ובכלל מה הטיפול המומלץ לאור תוצאות הבדיקה? תודה.

הבדיקה הקלינית אינה מספיקה והאבחנה נסמכת גם על הביופסיה. עד שלא הוכח אחרת הייתי מסתפקת באבחנה של קרטוזיס פילריס. אם המצב ממשיך או מחמיר כדאי לחזור על הביופסיה עוד מספר חודשים. תוכל גם לפנות לטיפול במרפאת גרד באחת מחלקות העור בהתאם לאזור מגוריך, ושם גם יתכן ותקבל לפי הצורך דיון של מספר רופאים.

שלום רב, מזה מספר שנים אני סובל ממחלת עור שאין מצליחים לרפא אותה או לאבחן במדוייק.עיקר הטיפול היה במשחות סטרואידים.המחלה דמויית קשקשת/עור קשה ומאוד מגרדת וזה מופיע מעל שתי הברכיים בשטח מעוגל שקוטרו כ-5 ס"מ.בשורה התחתונה של הביופסיה נאמר שזה לא MF למרות ש-3 רופאים שונים חשדו בבדיקה שזה מראה סימנים של MF.להלן תוצאות הביופסיה : "האפידרמיס מראה פפילומטוזיס,היפרקרטוזיס לרוב צפופה,היפרגרנולוזיס ואקנטוזיס.בדרמיס הפפילרי תסנינים פריוסקולרים מונונוקלארים בצפיפות דלה יחסית.אינפודיבולום זקיק השערה מורחב ומלא בקרטנין אך ללא תסמין דלקת סביב ולתוכו.סך הממצאים יכולים להתאים לליכניפיקציה יחד עם FOLLICULAR HYPERKERATOSOS.בחתכים עמוקים התרחבות הזקיק כב-FOLLICULAR HYPERKERATOSOS לציין מוקד ספונגיוזיס קטן אקזוציטוזיס של לימפוציטים אשר נעמלמה בחתכים נוספים ולכן סך הממצאים אינם מספקים ל-MF פוליקולטרופי ומראים בעיקר ממצאים היכולים להתאים ל-FOLLICULAR HYPERKERATOSOS.לציין תסנין פריוסקולרי מונונוקלארי לא אבחנתי." בשורה התחתונה למיטב הבנתי כתוב שזה קרטוזיס פילאריס.השאלה על סמך מה שללו בוודאות שזה MF?כתוב "סך הממצאים אינם מספקים" אבל האם זו אבחנה מספקת?מקריאה באינטרנט קראתי שלפעמים צריך מספר ביופסיות כדי לאבחן MF ו-3 רופאים שונים (ומאוד בכירים) חשדו בבדיקה פיזית שמדובר במשהו אחר ורשמו לבדוק האם זה אחד מהבאים : LICHEN PLANUS LICHEN SIMPLEX FOLLICULOTROPIC MF האם להסתפק בכך או שמומלץ לקבל חוות דעת או ביופסיה נוספת?האם צריך לחזור על ביופסיה בעוד מספר שנים? תודה.

הביופסיה לא היתה אבחנתית. אני מציע כי תפנה לקבלת חוות דעת נוספת (ויתכן בופסיה נוספת) במרפאת עור ב"שיבא"ץ בריאות שלמה ד"ר ניר נתנזון

13/09/2013 | 14:10 | מאת: גליי
מתוך פורום סרטן השד

לאחר ניתוח להסרת פפילומה בשד התקבלה בביופסיה התשובה: area of high grade in situ ductal carcinoma with lobular cancerization tumor size approximately 3.5 mm of diameter,reaching focally 0.3 mm from the medial surgical margin. the remaining margins are 1 cm at least from the lesion. in the background adenosis ,ductal hyperplasia,fibrocystic changes and apocrine metaplasia with papillomatosis. hormonal receptores pending. הוסבר לי שהתגלו תאים טרום סרטניים בדרגה גבוהה מסוג קרצינומה וכן שעליי לעבור טיפולי הקרנות למניעה. כמו כן ממתינים לתשובה נוספת מהמעבדה בכדי להחליט לגבי טיפול תרופתי שאלותיי: 1.מהם תאים טרום סרטניים? האם אני מוגדת כחולה בסרטן? 2.התור להקרנות נקבע לעוד חודש האם ההמתנה אינה מסוכנת? אודה על תשובתכם אני מאד מודאגת.

Ductal Carcinoma In Situ מתורגם לסרטן תוך צינורי ממוקד. התאים הינם סרטניים, המצב הוא טרום סראטני = התאים לא פרצו אל מחוץ לצינורית החלב, ןעל כן לא יכלו להגיע אל כלי דם וכלי לימפה , שהם אמצעי התחבורה בגוף. כך ש"הסכנה" מהמצב הזה הינה מקומית בלבד, ולכן את צריכה הקרנות, להקטנת הסכנה. את ההקרנות אפשר להתחיל עד 3 חודשים מהניתוח. המתנה של 3 חודשים אינה מסוכנת. כמובן שהמתנה של 3 חודשים וכמה ימים נוספים, גם לא מסוכנת ןלבסוף - אינך מוגדרת בחולת סרטן. היתה בעיה נקודתית בשד, אשר הוצאה בניתוח, וכעת את אמרוה לקבל טיפול מניעתי. ושיהיה בהצלחה

24/09/2013 | 18:41 | מאת: גלי
מתוך פורום סרטן השד

אני מודה לך מאד חג שמח

בבדיקה הרופא כתב במכתב לרופא המטפל: לשונית של WE עדין בשעה 12 באזור הפות מוקד של פפילומטוזיס נלקחה ביופסיה מה זה אומר ?

יש להמתין לתשובת הביופסיה.