ביופסייה בלחי הפנים לפני מוז, אולי לימפומה

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

30/09/2019 | 00:37 | מאת: רונן

רופא עור עס דרמסקופיה בלבד החליט שנגע בקוטר חצי ס'מ הוא bcc, והפנה למוז. באיזו סוג ביופסיה ניתן לאמת את האבחנה לפני הניתוח. שכן בעבר היה אותו סיפור ולאחר הניתוח התגלה שזה בכלל לימפומה וכך יצא שסתם חתכו. האם לגילוי הנגע כלימפומה מספיקה ביופסיית מחט או צורה קלה יותר ממוז?

ראשית, לימפומת עור היא סיבה מצוינת לביופסיה... ולא ניתן לאבחן לימפומת עור ללא ביופסיה. כך שהביופסיה לא היתה לשווא. בכל מקרה, לא מקובל לבצע ביופסית מחט ללימפומת עור (או לכל גידול עורי שהוא) מאחר שאם הנגע קטן, אזי רצוי להסיר את כולו בצורה כירורגית.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)