mohs: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

פסוריאזיס בקרקפת: המדריך המלא

חפיפה, מריחה או אולי דווקא טיפול באמצעות קרינת עור? כל התכשירים, הטיפולים והשיטות למיגור המחלה המציקה בכתבה שלפניכם פסוריאזיס היא מחלה כרונית דלקתית רב מערכתית הפוגעת בעיקר בעור ובמפרקים. בעור יש למחלה ביטויים מגוונים. הצורה האופיינית והנפוצה ביותר מכונה בשם פסוריאזיס רובדית; המדובר ברבדים אדומים, מתוחמים, מורמים ומכוסים בקשקש לבן-כספי הנושר בקלות. המחלה מופיעה הן על פני העור והן על פני הקרקפת.פסוריאזיס של הקרקפת יכולה להופיע כרובד בודד או כרובדים רבים המכסים את מרבית הקרקפת ואף להתפשט לעבר המצח, העורף ומאחורי אפרכסות האוזניים. הקשקשת המרובה נושרת על הכתפיים והגב וגורמת למבוכה לא מעטה. ככלל, פסוריאזיס של הקרקפת פוגעת באיכות החיים וההתמודדות איתה יומיומית וממושכת.הגורם לפסוריאזיס של הקרקפת, כמו לצורות האחרות של הפסוריאזיס, איננו ידוע. בשנים האחרונות מאמינים שהגורם למחלה הוא פגם במערכת החיסון...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לmohs

כירורגיה פלסטית ורפואה אסתטית - תמונת המחשה
כירורגיה פלסטית ורפואה אסתטית שיעור יתר בפנים, המופיע לרוב בשל חוסר איזון הורמונלי, היא בעיה שמטרידה לא מעט נשים ונער...
ללמוד עוד על mohs
פסוריאזיס בקרקפת: המדריך המלא-תמונה

חפיפה, מריחה או אולי דווקא טיפול באמצעות קרינת עור? כל...

מאת: ד"ר בשמת...
27/09/2012
הסרת נגעים עוריים בשיטת מוז-תמונה

ניתוח מוז להסרת נגעים עוריים מאפשר אחוזי ריפוי גבוהים...

מאת: ד"ר אהוד מילר
29/05/2016
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לmohs?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

mohs: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

dermatofibrosarcoma לחתוך את הקצוות אינם ברורים,צריך לעשות שוב את הניתוח או לצפות?

שלום רב. שאלתך אינה ברורה לחלוטין. dfsp או בשמו המלא דרמטופיברוסרקומה פרוטוברנס, הינו גידול ממאיר של העור ותת העור. זהו גידול אשר קשה מאד להוציאו בשלמות ולכן אחוזי החזרה שלו גבוהים. קיימות 2 אפשרויות: או לבצע כריתה רחבה מאד ועמוקה מאד על מנת לנסות ולהבטיח כריתה שלמה, או לבצע ניתוח בשיטת מוהס אצל מנתח מוהס המכיר את ההיסטולוגיה של גידול זה ומנוסה בניתוחי מוהס לגידולים מסוג זה. בודאי שאין מקום להמתנה במידה והשוליים של הכריתה הראשונית נגועים בגידול. דר גלית אבינועם-דר

Drmtofibrosrkomh Frotobrns הוא גידול ממאיר של העור .המבצע בוצע עם לא ברור הקצוות,אתה צריך לבצע שוב את הניתוח?(מצטער שאני כותב דרך תרגום)

שלום. בן 40. לפני חודש הסרה של BCC מגשר האף. גודל הנגע החיצוני היה כ-3.5 מ"מ, היה דפקט של 1 ס"מ שעבר תפירה ראשונית. מורח כשבוע קלוקוט ג'ל. עדיין קיים אודם סביב קו הצלקת ללא כאבים. - מתי בד"כ חולף האודם? - האם ניתן לעשות משהו כדי להחיש את ההחלמה והעלמות האודם? האם מריחת סטרואידים סביב הצלקת יכולה לסייע בהפחתת הדלקת? - האם יריעות סיליקון יעילות בהפחתת האודם ומתאימות למקום זה (בלילה)?

שלום רב. חודש אחרי ניתוח האודם אמור להיות בנסיגה. קלוקוט וסיליקון אינם לטיפול באודם אלא לטיפול בצלקת היפרטרופית. מומלץ לפנות לביקורת לרופא המנתח

יש לי כאבים בקרקפת העליונה מאז שעברתי את הטיפול,כאילו יש פצע בגרות . מה זה יכול להיות ? ומה הטיפול בו ? תודה רבה

שלום לך אם הרגישות היא בקרקפת ולא במקום הניתוח, ייתכן ומדובר בפגיעה עצבית שיכולה לקרות ומלווה יותר בחוסר תחושה מאשר בכאב אם זה באזור הניתוח, יכול להיות שיש לך דלקת במקום שיש תפר פנימי, מציע שתפנה לרופא שניתח אותך

אני בת 70 (בריאה בדרך כלל) ומאד לחוצה, כי עלי לעבור פעם רביעית כריתה של נגע (פצע שלא מגליד) SCC באיזור האנוס! הפירנאום. מכיוון שזה איזור מאד רגיש יש בעיה של סכנה בפגיעה בפי הטבעת שיהיה צורך להוריד. האם באיזור הזה אפשר לנתח בשיטת מוס? אני מאד מקווה לתשובה חיובית. תודה רבה טל

חש משמעית אפשר ! בהצלחה ! פרופ אבשלום שלום

08/03/2018 | 08:32 | מאת: ניתוח מוס באיזור הפירנאום
מתוך פורום פצעים קשי ריפוי

תודה רבה על התשובה המעודדת

פורומים בנושא mohs
פורום רפואת עור ואסתטיקה
פרופ' חיים ראובני ישיב לשאלות בנושא רפואת עור וטיפולים אסתטיים.
פורום ניתוחים פלסטיים ואסתטיים של הפות, הלדן ורצפת האגן
פרופ' חיים קריסי יענה על שאלות בנושאים שונים, וביניהם: אסתטיקה של שפתי ה...
פורום מתיחות בטן ושאיבות שומן
ד"ר טלי פרידמן, מומחית לכירורגיה פלסטית, תשיב לשאלות בנושאים מתיחות בטן...