נקודה חדשה בכף היד בת 32 ללא היסטוריה

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

12/04/2017 | 00:02 | מאת: ענבל

שלום לפני שנה וחצי בערך הבחנתי בנקודת חן אדומה בכף ידי בגודל פחות משני מַמ לפני כשבוע הרגשתי שהיא בולטת כמו פצע יכול להיות שהיתה גם לפני ולא ידעתי יש לי תור לכירורג פלסטי בעוד חודש אך ברצוני להבין למרות שבכל מקרה כמובן אלך לבדוק 1 האם נגע קטן כל כך שלא גדל יכול להיות ממאיר? 2 האם יתכן שבמשך שנה לא הופיעו סימפטומים נוספים? אני בת 32 בריאה בדרך כלל ללא היסטוריה משפחתית אך לאור מה שקראתי אני מוטרדת מאוד 3 האם יש שומות בצבע אדום בגודל ראש סיכה ואם כן איזה עוד סוגים יש חוץ מנגע ממהיר? 4 האם יתכן שבמשך זמן רב לא התפשטה? בשנה האחרונה ביצעתי אולטרסאונד בבלוטות לימפה בבדיקת שד שיגרתית שיצאו תקינות וכך כל בדיקות הדם

ראשית את צריכה בדיקת רופא עור עם דרמוסקופ ולא כירורג פלסטי. גם נגע קטן יכול להיות ממאיר, אולם הסיכוי לכך אינו גבוה. רוב הסיכוי שמה שאת מתארת הינו המנגיומה- גידול שפיר ושכיח של כלי דם, אולם כמובן רק בדיקת רופא, ולא אינטרנט, יתנו את התשובה.

12/04/2017 | 23:35 | מאת: עינת

עזרת לי מאוד, תודה רבה וחג שמח

12/04/2017 | 23:55 | מאת: עינת

רציתי לציין שהנקודת חן בצבע חום נוטה לאדום לא בדייוק אדום בוהק רק עם מסתכלים מקרוב ניתן לראות שחציה המדיוק בצבע חום אדמדם כהה וצידה השני בצבע חום אדמדם בהיר הגוון הוא אותו גוון

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)