ממצאים בסקירה מוקדמת

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

17/01/2022 | 18:49 | מאת: הדס

שלום, נמצאת בשבוע 14+5 בהריון תאומים. ביצעתי היום סקירה מוקדמת. עובר אחד הודגם בצורה תקינה אבל לעובר השני היו שני ממצאים- חשד לvsd מוסקולרי ועצם אף שנצפתה קצרה לפי גייס. לפי זכרוני נמדדה 2.2 מ''מ. הרופא אמנם ציין ראות תת אופטימלית. אבל אני יצאתי מאוד מודאגת. אשמח לדעת את המשמעות של שילוב הממצאים, ואת הסיכויים לעובר תקין. יש לציין שאני כמובן אעשה את כל הבדיקות הדרושות אבל בינתיים מאוד לחוצה. תודה

שלום, הממצאים מעלים את הסיכון לבעיה כרומוזומלית. ממליץ לבצע יעוץ גנטי שמשקלל את כל הנתונים ולהחליט אם להמשיך בברור על ידי דיקור מי שפיר. כמו כן יש לבצע אקו לב העוברים. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה