שקיפות עורפית 3.3 מ"מ

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

10/10/2018 | 00:09 | מאת: נינה

בס"ד שלום, אני בת 49, ללא ילדים וללא הריונות קודמים. לפני כמה חודשים התחלתי בטיפולים (תמיכה הורמונלית) לקראת קבלת תרומת ביצית מאוקראינה. כמו כן, רכשתי תרומת זרע המתאימה לתרומת ביצית (תורם שעבר בדיקות גנטיות שונות). להלן התאריכים הרלוונטיים: 5.7.18 - תחילת הספירה 19.7.18 – תאריך שאיבת הביציות והפרייה 24.7.18 – תאריך החזרת עובר טרי מתוך 10 ביציות שנשאבו, הופרו רק 9 , מתוכן הוחזר עובר טרי אחד ושרדו 2 בלסטוציסטים נוספים שהוקפאו. במשך כחודשיים קבלתי תמיכה הורמונלית וגינלית ודרך הפה. בבדיקת שקיפות עורפית בשבוע 6+12 ימים התקבלה תוצאה של 3.3 מ"מ. הרופא שבצע הבדיקה טען שהערך הינו גבוה, משום שהרף העליון הינו 3 מ"מ. ברצוני לציין, שגיל התורמת לפי דו"ח החברה המתווכת הינו 26 שנה. אני מבקשת לדעת: 1) אלו בדיקות עלי לבצע ובאיזה סדר, על מנת לשלול לא רק בעיות כרומוזומליות, אלא גם אחרות משמעותיות? לאחד העוברים המוקפאים יכולה לתרום לגילוי PGD2) האם בדיקת של תורמת הביצית?DNA בעיות גנטיות בעובר שבבטני? מה לגבי בדיקת חשוב לי לבצע מקסימום בדיקות ובזמן, על מנת לשלול בעיות, מחלות ומומים. אודה לעזרתך האדיבה. תודה מראש, [email protected]נירה

שלום, שקיפות 3.3 מ"מ היא חריגה ולא משנה עכת גיל התורמת. דבר ראשון יש לבצע בדיקת אולטראסאונד מדוקדקת על מנת לשלול מומים לעובר ולאחר מכן בדיקת סיסי שליה או דיקור מי שפיר . לאחר מכן , אם תקין, אם כל הנ"ל תקינים, לשקול בעזרת יועץ גנטי אם לבצע בדיקות נוספות של ריצוף גנים ובדיקה מכוונת למחלות נוספות. בכל מקרה עדיין לא ודאי שהעובר אינו תקין. שיהיה בהצלחה, ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה