בדיקת דופק עובר וויטמינים בהריון

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

28/08/2018 | 19:05 | מאת: מיקה

1. אחרי טיפולי IVF. פעמיים שאיבה ו 5 פעמים החזרה. כעת הריון. שבוע 7. הרופא שאצלו טיפלתי בפיריון לא עושה מעקב הריון. כל כמה זמן בהריון בודקים דופק עובר? 2. רופאת נשים של מכבי נתנה לי כדורי ברזל מעורב עם חומצה פולית Ferrous Fumarate 100 mg. Folic Acid 400 mg האם במקום זה אפשר לקחת ברזל קומפלקס של Bio Care ? הרכיבים:ויטמין c ,חומצה מאלית, ברזל ציטראט, ריבופלאבין וצלולוז, מגנזיום סטארט.משקל הכמוסה 431 מג'. קיבלתי גם כמוסות של ויטמינים ומינרלים. אפשר לקחת בנוסף גם ויטמין D ?

שלום, המעקב משתנה לפי שבועות ההריון ולפי הבדיקות הנחוצות. אפשר ליטול ויטמין D. בתכשיר שפירטת אין חומצה פולית. צריכה להוסיף 400 מיקרגרם. בהצלחה ד"ר יוסי הר-טוב

28/08/2018 | 21:24 | מאת: מיקה

תודה על התשובה. אודה על תשובה נוספת : 1. אני שואלת על ברזל קומפלקס של ביו קאר כי שמעתי שאין לו תופעות של כאבי בטן. ולכן השאלה כמה כמוסות ליום לקחת ?לפי פירוט הרכיבים שעל הקופסא כמו שפירטתי בשאלה הקודמת הקפסולה לא מכילה 431 מ"ג ברזל נטו. 2.כמה טיפות ויטמין D לקחת ? כתבת שאפשר. האם לא כל אשה בהריון לוקחת ? 3. האם עדיף לקחת את הכדור שמערב ברזל עם חומצה פולית ? Ferrous Fumarate 100 mg. Folic Acid 400 mg כפי שהרופאה במכבי רשמה לי? האם זה נכון שהספיגה שלו יותר טובה ? האם הוא גורם לעצירות ? תודה לך על תשומת הלב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה