ריבוי מי שפיר שבוע 37

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

22/08/2017 | 17:07 | מאת: חני

שלום רב , נמצאת כרגע בשבוע 37 להריון בסיכון עקב לידה מוקדמת בעברי . לפני כחודשיים גילו ריבוי קל של מי שפיר ועשיתי העמסת סוכר של 100 שיצאה תקינה . מאז בשאר הבדיקות נמצא שכמות המים תקינה ולא דובר על כך שוב. אתמול הייתי במוקד בשל הרגשת צירים ותוך כדי בדיקה נמצא ריבוי מי שפיר ונכתב 263 (??) האם זה נחשב ריבוי?? וכמובן נשלחתי למיון , יום לפני זה עשיתי הערכת משקל אצל הרופא המטפל שלי ושם לא נאמר לי כלום על כמות המים . התייעצתי איתו והוא אמר לי שכמות כזו לא נחשבת ולא לגשת למיון. אני מעוניינת לדעת האם זה נחשב ריבוי? האם יכול להיות שלא ראו זאת עד כה? אציין כי שקיפות יצאה 2.2 nipt תקין , סקירות תקינות ואקו לב תקין. עובר גדול בשבוע ומשקלו 3.300, אשמח לתשובתכם תודה

שלום, זה ריבוי קל של מי שפרי. למעששה ביצעת את מרבית הבדיקות. יש לבצע בדיקה מכוונת לשלילת בעיה במערכת העיכול העליונה ולשקול MRI אם ללא ממצא בבדיקה. רוב המקרי ריבוי המיים בשבוע כזה הינם מסיבה לא ידועה. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה