היקף בטן גדול לעובר: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

סקירת מערכות שלישית בהריון: כדאי לבצע

סקירת מערכות בשלב מתקדם של ההריון מאפשרת לקבל תמונה יותר מדויקת בנוגע למערכות בגוף העובר, המתפתחות בשלב מאוחר. בנוסף, הסקירה מאפשרת לבצע הערכות ותכנונים, שיסייעו לשמור על בריאות האם והיילוד במהלך הלידה הסיכון למומים בעוברים, בעיות התפתחות ומחלות חמורות - מפחיד מאוד את ההורים שבדרך. לכן, משרד הבריאות מממן מספר בדיקות חיוניות, שנועדו לזהות מבעוד מועד בעיות כאלה בשלבים מוקדמים ככל האפשר. כחלק מהבדיקות בסל הבריאות, מתבצעות שתי סקירות למערכות העובר - הראשונה בין שבוע 11 ל-13; והשנייה בין שבוע 19 ל-25. שתי הבדיקות האלה חיוניות ביותר, לצורך גילוי מוקדם של בעיות שעלולות להיות חמורות. עם זאת, חשוב לדעת כי קיימת בדיקה נוספת בשבוע ה-32, שניתן לבצע באופן פרטי - ונועדה לזהות מומים שלא ניתן היה להבחין בהם בשלבים מוקדמים יותר של ההריון. הסקירה השנייה אמנם מכסה עד 85% מההפרעות שניתנות לזיהוי במועד זה, אך קיימות עוד בעיות אפשריות רבות, העלולות להיווצר בעיקר במערכות המוח, השתן או העיכול - ולהשפיע...

סיבות אפשריות ומצבים דומים להיקף בטן גדול לעובר

ניתוח קיסרי - תמונת המחשה
ניתוח קיסרי מהו מקור השם ניתוח קיסרי? כיצד נוצרים תאומים? מהן הבדיקות החשובות שיש לבצע במהלך ההריון...
קרע בנרתיק - תמונת המחשה
קרע בנרתיק כיצד ניתן לדעת אם קרום הבתולין נקרע? מתי צריך ללכת לבדיקה אצל גניקולוג? אתם שואלים, הדו...
סוכרת הריון - תמונת המחשה
סוכרת הריון התקדמות טיפולי הפוריות מאפשרת הריון ולידה בגיל מבוגר, באופן שמאפשר לדחות משמעותית את גי...
בדיקת העמסת סוכר - תמונת המחשה
בדיקת העמסת סוכר בדיקות דם הם האמצעי היעיל ביותר למדידת מרכיבי הדם השונים ולאיתור מחלות בגוף האדם. קיבלת...
ללמוד עוד על היקף בטן גדול לעובר
סקירת מערכות שלישית בהריון: כדאי לבצע-תמונה

סקירת מערכות בשלב מתקדם של ההריון מאפשרת לקבל תמונה יותר...

מאת: ד"ר קריידן...
25/11/2018
סוכרת והריון: אמא מתוקה מדי-תמונה

כולנו מכירים את החשש מפיתוח סוכרת הריונית, אך מה בנוגע...

מאת: מערכת zap...
25/05/2014
סוכרת הריון: תינוק מתוק מדי-תמונה

מה ההבדל בין סוכרת הריון לסוכרת "רגילה"? מה כולל המעקב...

מאת: ד"ר ערן הדר
10/01/2017
הריון בסיכון: דרוש מעקב צמוד-תמונה

ריבוי עוברים, יתר לחץ דם, סוכרת - אלו הם רק חלק מהמצבים,...

מאת: ענת זיו
26/06/2008
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל להיקף בטן גדול לעובר?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

היקף בטן גדול לעובר: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום ד"ר פיינר, אני בת 39 אחרי 3 לידות וגינליות. לפני שנתיים אובחנתי עם צניחת נרתיק/שלפוחית דרגה 1. סבלתי מדליפת שתן במאמץ בקפיצה וריצה אחרי לידה שניה ודליפות בהתעטשויות (בנוסף לקפיצות וריצות) בתדירות ממוצעת של פעם-פעמיים בשבוע אחרי הלידה השלישית. מבצעת תרגול יומיומי של פיזיותרפיית רצפת אגן במהלך השנתיים האחרונות שעוזר באופן חלקי בלבד. אני כרגע בשבוע 24 בהריון רביעי. שאלותיי: 1. האם כדאי לשקול ניתוח קיסרי במקום לידה וגינלית? 2. האם בבחירתי אם לקחת אפידורל או ללכת על לידה טבעית יש יתרון מבחינת מזעור נזקי הלידה מבחינת רצפת האגן? האם יש השפעה על תנוחת הלידה? 3. מה ניתן לעשות כדי למזער את הנזקים בלידה הנוכחית? האם הוכח שלפיזיותרפית רצפת אגן לפני ובמהלך ההיריון יש חשיבות גדולה במזעור הנזקים או שזה לא אמור לשנות את תוצאות ההיריון הלידה מבחינת מצב רצפת האגן. 4. האם הוכח שלעיסוי הפרינאום יש השפעה על מזעור נזקי הלידה מבחינת רצפת אגן? האם רצוי להימנע מחתך מבוקר בלידה (בוצע אחרי לידה ראשונה עם זמן החלמה מאד ממושך)? החשש הוא חזרה לדליפות בעקבות לידה רגילה רביעית בתדירות גבוהה יותר ובמתאר מצבי דליפה גדול יותר (שיעול, יחסי מין וכו') ושפיזיותרפיה כבר לא תעזור בכלל. אודה לתשובתך.

מיכל שלום, שאלותיך טובות ונתייחס אליהן אחת אחת. 1. ניתוח קיסרי אלקטיבי מפחית סיכון לפגיעה ברצפת האגן אך כרוך בפתיחת בטן על כל המשתמע מכך. כיוון שנזק מסויים ברצפת האגן כבר קיים ומתבטא בדליפת שתן במאמץ לא הייתי ממליץ להוסיף על כך גם סיכונים של ניתוח קיסרי. ממילא תזדקקי לסוג כזה או אחר של טיפול בנושא דליפת השתן. 2. אין השפעה ישירה מוכחת של אלחוש אפידורלי על שיעור הנזקים ברצפת האגן. בנוגע לתנוחת הלידה מקובל שתנועתיות בלידה עוזרת בהתברגות הראש ובעקיפין במהלך הלידה אך אין הוכחה חד משמעית שהדבר מונע נזק ברצפת האגן. 3. גורמים מיילדותיים המעלים שכיחות לנזק כוללים לידת עובר גדול מעל 4000 גר', לידה מכשירנית (בעיקר מלקחיים), שלב שני מאורך. מאלה רצוי להימנע במידת האפשר. פיזיותרפיה לרצפת האגן במהלך ההריון לא הוכחה כמשנה את מהלך הלידה ותוצאותיה אך בוודאי שאינה מזיקה ואף עשוייה להועיל בהקשר של דליפת השתן. 4. עיסוי הפרינאום הוכח כמועיל רק לקראת הלידה הראשונה. בלידה הרביעית ככל הנראה שאין לכך הרבה משמעות. 5. ממליץ שלאחר הלידה ותקופת משכב הלידה (ששה שבועות לאחר הלידה) תקבעי פגישה במרפאה אורוגינקולוגית על מנת לעבור הערכת מצב מסודרת ולהמליץ על טיפול מתאים בהתאם למצב. בברכה, ד"ר בני פיינר מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה וכירורגיה משקמת לרצפת האגן

שלום היינו בשבוע 33 בא"ס מעקב גדילה שם הרופא הבחין בעובר גדול פער של שבועיים שלושה לעומת גיל ההריון.נשלחנו לא"ס מורחב יותר ושם לא נמצאה בעיה נשלחנו במקביל להעמסת סוכר 100 והתוצאה תקינה.כמו כן נשלחנו לייעוץ גנטי ושם משום מה ממליצים לנו ללכת לדיקור ולMRI מוח.לא ברור לי למה אנחנו נשלחים לבדיקות האלה למרות שכל הבדיקות המקדימות הסקירות והשקיפות היו בסדר.ששאלתי האם נמצא משהו חריג בכל הנתונים שמסרתי אמרה לי הגנטיקאית לא אבל כדאי לשלול אפשרות למומים וכו.אני איש גדול וגם נולדתי 4.5 קג.למה יש לי הרגשה שסתם שולחים אותי לבדיקה מיותרת.כששאלתי את הגנטיקאית האם כל מי שיגיע אלייך עם מקרה של עובר גדול תשלחי אותו לדיקור היא אמרה לי כן. מה דעתך בנדון?

באמת לא יודע מה הסיבה שהפנו אתכם למי שפיר. אוכל לקבוע זאת רק אם אראה את כל הנתונים. ממילא ההריון מתקדם מאד. פרופ' יובל ירון מומחה במיילדות גינקולוגיה ופריון, מומחה בגנטיקה רפואית וייצמן 14 תל אביב. מרפאה: 057-2121349 www.yuvalyaron.dpages.co.il www.facebook.com/Prof.Yuval.Yaron

כל הסיפור שיש לנו עובר גדול והיא החליטה להכניס אותנו ללחץ. לפני שבוע עשינו אולטראסאונד למעקב גדילה ושם המליצו לנו ללכת לבי"ח לייעוץ לגבי תכנון הלידה. יש לי הפניה לאיכילוב לתאריך 25/11/11 למרפאת הריון בסיכון.אולי ניפגש שם. תודה ולהיתראות

בת 52 שבוע 34 תרומת ביצית +זרע לאחר יעוץ גנטי בשל אסימטריה בחדרי המוח בתחום הנורמה8.7/4.7 וראש עובר גדול באחוזון 97 ובטן האחוזון 60.הופנתי לוולפסון שם נבדקתי עי פרופ שלוו בשבוע 32 ולאחר בדיקה אמר שהכל תקין ואין צורך במי שפיר/MRI .תוצאותיו:היקף ראש מתאים לשבוע 34.3 .היקף בטן מתאים לשבוע 33.2.עצם ירך מתאים לשבוע 33.3 CI-77%.חדרים8.5/5.7 .נשלחתי שוב להמסת סוכר מחר. השבוע נבדקתי ושוב נתגלו פערים ראש מתאים 37.6 בטן מתאים35.5 BPD מתאים36.1 מה עושה .?אני ממש מודאגת תודה ושבת שלום

זה מקרה מורכב ואינני חושב שראוי לנהל אותו בפורום. אני מציע לך לפנות באופן פקטני לייעוץ גנטי באחד המכונים או באופן פרטי פרופ' יובל ירון מומחה במיילדות גינקולוגיה ופריון, מומחה בגנטיקה רפואית וייצמן 14 תל אביב. מרפאה: 057-2121349 www.yuvalyaron.dpages.co.il www.facebook.com/Prof.Yuval.Yaron

שלום רב אישתי בשבוע 32+6 להריון , נמצאת במעקב במרפאת הריון בסיכון כתוצאה מלידה ראשונה מוקדמת בשבוע 34+5 לאחר ירידת מים ספונטנית. (לא ברור אם היה זיהום). באולטראסאונד לפני שבועיים נצפה עובר עם היקף בטן תואם לשבוע יותר ממה שצריך. היום בבוקר לאחר בדיקה נוספת היקף הבטן גדל וכעת עומד על שבועיים מעל המצופה , משקל העובר מוערך בכ - 2 ק"ג. העמסת סוכר תקינה (מחר תבוצע אחת נוספת לבקשת הרופא). מהן הסיבות להיקף בטן גדול בעוסר בשבוע כזה? יש לציין שאין עודף מי שפיר. אודה לתשובתך סילבן

היקף בטן גדול יכול לרמז על סוכרת הריונית או פשוט עובר גדול