בדיקת אולטרסנט של תאומים זהים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

12/09/2017 | 19:34 | מאת: דגנית

שלום רב יש לי שאלה שמאוד מטרידה אותי מאתמול הייתי בבית חולים במיון עקב דימום קל ושעשו לי אולטרסנט גילו שלשני העוברים יש דופק זה תאומים זהים תאומים מונו בי האחד בסדר נצפתה מחיצה דקה ו t sign עובר אחד תואם שבוע 11+1 עם בצקת עורית וחשד ל cystic hygroma עובי שקיפות 5.8 ממ. עובר שני תואם 10+6לא נצפתה בצקת אמרו לי שצריך לעבור שקיפות עורפית לבדוק שבוע הבא יש לי מקווה לבשורות טובות זה ממש מלחיץ ומאז שאמרו לנו אנחנו לא רגועים ואני רק בוכה ההיתי רוצה לדעת מה יהיה? הייתי אצל ר. נשים היום והוא אמר שנוריד לחץ ובעה יהיה בסדר . אנחנו מטופלים של ivf והיינו אצל הפרופסורית היום והיא אמרה נחכה לתשובות ונראה מה הלאה . מה עליי לעשות האם יש בדיקות נוספות אפילו פרטיות .אני בת עוד חודשיים40 יש לנו ילדה אחת מהשבחות, עשו לי החזרה של שני עוברים אחד נקלט והתפצל לשניים . אשמח לתשובה מהירה תודה רבה

אני מניח שכדאי לשקול ביצוע סיסי שליה על מנת לשלול באופן המהיר ביותר בעיה כרומוזומאלית בעוברים. יעוץ גנטי יוכל להעריך בפניך את רמת הסיכון לאור הממצאים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית