מתח בצוואר, שריר תפוס מלחצים?

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

10/08/2020 | 19:52 | מאת: ג

שלום היתה לי חצי שנה של מתחים וחרדות, האם זה גורם למתח בצוואר? זה גורם לשרירים בצוואר להיתפס? מה בעצם עושים מתחים רבים/חרדות ואיך מטפלים בנוסף לפיזיותרפיה? יש לי כבר 4 חודשים לחצים בצד ימין של הראש, צד שמאל תקין. לחץ באוזן עצמה ,בעצם האפרכסת, ברקה ובעורף רק בצד ימין. עכשיו נוספו גם לחצים בלחי, בעין ובמצח גם כל אלה בצד ימין. בצוואר דווקא אין כאב. סיטי מוח וTMJ תקין.

ג שלום כשאדם מתוח וחרד במקרים רבים אכן ישנה השפעה על אזור הצוואר, בעיקר בשל מתח שרירי מוגבר. כאבי ראש עם פיזור צידי עלולים לנבוע ממקורות שונים, שניים שנשללו הם המוח ומפרק ה-TMJ. מיגרנה, הפרעות באיבר שיווי המשקל באוזן, הפרעות ראייה גם הן חלק מהסיבות שעלולות לגרום לכאבי ראש. גם מתח שרירי מוגבר בצוואר עלול לגרום לכאבים עם פיזור דומה. מומלץ, בנוסף להמשך בירור רפואי לשלילת מצבים אחרים, לגשת לאבחון פיזיותרפי ולקבל טיפול אם אכן ישנה התוויה לאחר הבדיקה. במידה והמתח השרירי הצווארי הוא הגורם- לאחר טיפול אמורה להיות הקלה. כשיש מרכיב נפשי שמעורב וגורם למתח וחרדה יש להתייחס גם למרכיב זה- ניתן לשקול לשלב טיפול רגשי/להתייעץ עם רופא בנוגע לטיפול תרופתי נגד חרדה/לבצע פעילות שתורמת בהפחתה של מתח וחרדה כמו מדיטציה או יוגה ועוד. בריאות שלמה, עדי

13/08/2020 | 08:18 | מאת: ג

תודה איזה עוד סיבות יכולות להיות להתקפים האלה? זה בד"כ יומיומי, רק כדור טריבמין הרגיע לי את הלחצים כמעט לגמרי ועכשיו שכמעט הפסקתי זה חזר. והאם תוכלי להסביר לי איך מתח נפשי משפיע על שרירי הצוואר, דרך אגב הצוואר והגב לא כואבים. האם זה כאבים לכל החיים? האם תרופה מרפה את השרירים, עשיתי כבר שני טיפולי פיזיותרפיה, כמה צריך לעשות כדי להרגיש שיפור. והאם ייתכן טיפול פיזיותרפי שבאותו יום ולמחרת יהיה התקף של לחצים בראש ואחרי יומיים זה ירגע? כלומר האם לא באותו יום ולמחרת הפיזיותרפיה אמורה לעבוד והיא דווקא השפיעה אחרי יומיים?

שלום לגבי טיפול תרופתי, וסיבות נוספות מעביר לאילו שהןזכרו בתשובה של עדי, אני מציעה לפנות להתייעצות עם רופא. מתח נפשי באופו כללי משפיע על מערכות רבות בגוף, והחיבור בין הגוף והנפש וההשפעה של מצב נפשי על מצב פיזי זה נושא מדובר ונכתב, ואני בטוחה שתוכלי למצוא הרבה מידע על זה ברשת. לגבי טיפולי פיזיותרפיה, נדרשת סבלנות והתמדה. זו לא תרופת קסם, ואין תזמון מדויק אם הטיפול משפיע יום או יומיים אחרי. מכיוון שאת כבר בטיפולי פיזיותרפיה, אני ממליצה לך להמקד בטיפול ובתרגול, ולהפנות שאלות בנושא לפיזיותרפיסט.ית שמטפלים בך. בברכה, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה