כתף כואבת...........

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

26/04/2020 | 15:09 | מאת: לי

1. האם כשאני שוכבת במיטה לצפות בטלביזיה ומתחת לראשי כרית מקופלת מוגבהת זה יכול לעשות נזק לצוואר? עקב כאבים בכתף 4 חודשים, האורטופד אמר שייתכן שהצוואר מקרין לכתף וליד. 2. מה הכוונה שהצוואר מקרין? 3. החוליות לא תקינות/פריצת דיסק? 4. האם לא כדאי לעשות צילום רנטגן של העמוד השדרה הצווארי? 5. האם טיפול פזיותרפי יכול לעזור בבעיה ולמנוע לקיחת כדורים? צילום יד וכתף תקין ואולטראסאונד תקין והוחלט על כדורים לדלקת

לי שלום אנסה להתייחס לכל השאלות שלך; למיטב ידיעתי אין סיבה ששכיבה כפי שתיארת לפרקי זמן מוגבלים לצורך צפייה בטלוויזיה תגרום נזק לצוואר. כשמדברים על הקרנה מהצוואר, מתכוונים לכך שמקור הכאב בכתף הוא לא עקב בעיה בכתף עצמה אלא בצוואר. בכאב ממקור עצבי למשל יכול להיות שיש לחץ על עצב בצוואר אבל הכאב יהיה בכתף אותה מעצבב העצב. זה לא בהכרח רומז על פריצת דיסק או בעיה בחוליות. שינויים ברמה רכה (כמו עצבים, שרירים) לא רואים בצילום רנטגן ולכן כדאי לשקול את נחיצותו. וכדי לדעת האם טיפולי פיזיותרפיה יכולים לעזור צריך לבדוק אותך, ואני בהחלט ממליצה לגשת לפיזיותרפיה, גם אם במקביל לטיפול תרופתי, שכן הרבה פעמים יש צורך בהדרכה ובתרגול על מנת לשמר את ההטבה. בברכה, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה