ניתן להשתקם מחבלה בברך גם בלי ניתוח?

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

19/03/2020 | 16:35 | מאת: גיא

שלום, יש לי שאלה לגבי מה שרשמו לי בMRI ברך לאחר חבלה, הכל היה תקין חוץ מ: המניסקוסים - לטרלי: מצב לאחר הצטלקות קרע ורטיקלי בקרן האחורית. מדיאלי: שינוי ניווני אופקי בקרן האחורית עד לכדי קרע אופקי עם FLAP מצולק מניסקוטיביאלי סחוס הפיקה - שמור. סחוס הטרוכלאה- פגם קטן בחלקה האמצעי. אשמח להבין מה הנתונים האלו אומרים, ממה שאני רואה אין קרע מלא אבל אולי בכל זאת אזדקק לניתוח לתפירה או הסרה של המניסקוס? תודה

גיא שלום אני פיזיותרפיסטית, ולכן אמנע מלתת המלצות המתייחסות לפרוצדורות ניתוחיות, על אילו תתעניין בפורום אורתופדים. מבחינת הפיזיותרפיה, אנחנו מסתכלים לא רק על מה מצאו בהדמיה, אלא על התפקוד שלך, מתי והאם כואב לך, מה אתה מצליח או לא מצליח לעשות, טווחי תנועה, כוח שרירים. בהתאם לזה אנחנו בונים תוכנית טיפול מתאימה. לשאלתך האם ניתן להשתקם מחבלת ברך גם ללא ניתוח, התשובה היא בהחלט שכן, אבל כפי שעניתי, יש צורך בבדיקה ותשאול יסודיים על מנת לקבל החלטות. בריאות, יעל

27/03/2020 | 18:04 | מאת: גיא

הבנתי תודה רבה, אז רק לוודא במידה והברך מתנפחת לאחר ביצוע פעילות ספורטיבית מאומצת, יכול להיות שבחיזוק שרירים בלבד אוכל לבצע אותה פעילות ואפילו לשחק כדורגל ללא ניתוח?

כשאני מדברת על שיקום שמרני בפיזיותרפיה זה לא רק חיזוק שרירים. זה גם עבודה מתאימה על שיווי משקל ופרופריוספציה (משטחים נעים), תרגילי מתיחות וזריזות, ואלקטרותרפיה במידת הצורך. גם כשמדברים על חיזוק, יש כל מיני סוגים של חיזוקים, וצריך להתאים אותם גם לממצאים של הבדיקה וגם למטרות שלך- לאיזו רמת תפקוד אתה שואף להגיע. זו ממש תוכנית אימון מותאמת אישית. וצריך לראות כמה הברך מתנפחת, איזה אזור מתנפח, ואולי להתאים חבישה מסויימת לזמן מוגבל. בקיצור, זה לגמרי אפשרי, אבל צריך לעשות את זה כמו שצריך. מציעה לראות פיזיותרפיסט לפחות פעם פעמיים, על מנת שיתאים לך תוכנית ולהתקדם בהדרגה. יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה