מידע בבקשה לגבי בעיה רפואית וטיפול פיזוטרפי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

09/07/2019 | 14:30 | מאת: דובה

שלום א ג נ-- ברצוני לדעת האם יש עצה לגבי תרגול להורדה בצקת ברגלים מה שיכול להפחית .. ודבר נוסף בזמן הכנסת אויר לריאות צריך מאמץ רב להוצאת האויר כיצד ניתן להקל?

שלום בצקת ברגליים יכולה להעיד על מספר מצבים רפואיים ( אי ספיקה לבבית, כשל כלייתי, הווצרות של קריש דם ברגל ועוד..) לכן תחילה עליך לגשת לרופא המשפחה, לבצע בירור ולהבין מדוע ישנה בצקת. באופן כללי, במידה ונשללה סיבה אקוטית לבצקת, דברים שעשויים להפחית בצקת הם הנעה של הגפה בעיקר ע"י תנועתיות של הקרסול, הרמה של הגפה על כרית בשכיבה או בישיבה. לגבי הנשימה- נשיפה פיזיולוגית אמורה להיות פסיבית ולא אמורה להיות כרוכה במאמץ. במידה וישנו מאמץ להוציא אוויר החוצה יש לברר את הסיבה לכך. ניתן לנסות להקל ע"י הוצאת אוויר דרך שפתיים קפוצות (כמו ביצוע שריקה). ממליצה לגשת לרופא המשפחה לבירור מקיף. בריאות, עדי

מנהלי פורום פיזיותרפיה