כדאי להתחיל פיזיותרפיה?

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

06/04/2019 | 21:13 | מאת: נתנאל

ב"ה שלום רב! בן 22, משקל ממוצע-נמוך. לפני שנה, בזמן משחק כדורגל (ללא פעולה חריגה או חבלה), בברך ימין החלו להופיע דקירות חזקות. במשך מספר ימים לא היה ניתן ליישר את הברך ל180 מעלות והיו כאבים. תנועה עם קביים. כעבור שבוע חזרה רוב יכולת התנועה. לאחרונה, לאחר קרוב לשנה, כיוון שכאב (לא חזק במיוחד) עדיין מופיע (במאמץ) ומאחר ועדיין אין יישור מלא של הברך (אורתופד העיד על 140 מעלות), קשה להתנהל, בוצע MRI. ממצאי הבדיקה: הכל תקין, למעט "נוזל תוך מפרקי מוגבר בכמות מינימלית". באורח מוזר (אולי מכיוון שבמשך שנה רוב העומס מופעל על הרגל השניה), בשבוע האחרון התחילו כאבים (הרבה יותר חריפים) בעת מאמץ על הברך השניה (שמאל). במצב זה, קשה לעלות מדרגות (על כל רגל שהיא) וללכת יותר ממרחק סביר. בשל חופשה של האורתופד ששלח לMRI וטיסה לחו"ל, אשמח להתייעץ: 1) בזמנו נאמר לי שאם יהיו כאבים ניתן לקחת NSAID'S. הם עלולים לעזור רק לכאב (שלא משמעותי במיוחד) או אולי יעזרו לפתור את הבעיה? בשביל הכאבים הייתי מעדיף לא לקחת 'סתם' את הכדורים, אך אם זה עלול להועיל גם בפיתרון הבעיה - הנה מה טוב. 2) האם תוצאה שכזו, שבה אין עדות לפגיעה מניסקיאלית וכל הממצא הוא רק הנוזל התוך המפרקי המוגבר בכמות מינימלית, יש בכלל מה לטפל? לדגום מהנוזל ולראות למה נגרם? ולמה לא נספג? או שזה בגדר הנורמלי ועדיף להתמקד בפיזיותרפיה ועוד מנוחה? לציין שעד כה המנוחה עוזרת (כשנה!) אך מעט 'מנוונת'. תודה רבה רבה, מעריך את הסיוע במקרה.

נתנאל שלום מתנצלת על האיחור בתשובה. לגבי נטילת כדורים- זה לא בתחום ההרשאה של פיזיותרפיה, ועליך להתייעץ עם רופא, אפילו רופא משפחה. לגבי השאלה השנייה, בפיזיותרפיה מטפלים בברך, ובך, לא בבדיקות ההדמיה. הן עוזרות, אך לא בהכרח קובעות את הטיפול. מכיוון שיש לך כאבים כבר זמן, ומכיוון שזה מפריע לך לתפקוד מיטבי, אני בהחלט ממליצה ללכת לפיזיותרפיה. זו בדיוק העבודה של פיזיותרפיסט, בזה אנחנו מומחים. בברכה יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה