בלט בגב תחתון החלמה מהמצב הזה!

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

31/03/2019 | 00:14 | מאת: קרוליין

לפני שנתיים חטפתי בלט בקע דיסק בגב התחתון עברתי חצי שנה מאוד קשה מכול הבחינות נפשית וגם גופנית שלושה חודשיים במיטה ועוד חודשיים נוספים של החלמה בעזרת פיזיטרופיה החלמתי חזרתי לתפקד תפקוד רגיל רציתי לציין שגם הייתי עם קביים באותה תקופה והכול הסתדר לבסוף החלמתי וחזרתי לתפקוד מלא ללכת הכוונה הכול היה בסדר במשך שנתיים לא היו שום סימנים להתפרצות מהבלט לא הקרנות לרגליים הכול היה בסדר לא עשיתי התעמלות גם כי לא אמרו לי ולא צייינו בפני שצריך לעשות התעמלות יכול להיות עם המטפלת שלי הייתה אומרת לי את זה עכשיו לא במצב כזה של עכשיו להיות במיטה והקרנה לרגל ימין מה שקרה עכשיו מחודש פברואר אני ככה עוד מעט חודשיים באפריל זה לא רק המצב הגופני גם המצב הנפשי שלי לא מי יודע מה החלפתי מטפל אני כבר עשיתי אצלו שלושה טיפולים יש שיפור בכאבים אבל עדיין אני מתניידת עם קביים וזה עדיין קשה לי מאוד אני ממשיכה בטיפולים יש לי עוד דרך לפני עד להחלמה עד שהרגל תחזור לתפקד רגיל הכוונה דריכה אני מנסה כול הזמן לעזור לעצמי להרים ואני נופלת מחדש מבחינה נפשית אני רוצה לחזור לאט לאט לתפקד אבל אני יודעת שזה לוקח זמן והרבה סבלנות אבל עם יש כבר שיפור מה זה אומר שאני בדרך להחלמה מלאה ? המטפל שלי גם לא יודע מתי זה אינדיבידואלי לכל אחד

31/03/2019 | 00:19 | מאת: קרוליין

המטפלת שטיפלה בי לא דיברה איתי על התעמלות יכול להיות שהיא עשתה טעות ים הייתי עושה התעמלות המצב הזה עכשיו לא קורה ולא הייתה לי התפרצות יכול להיות עכשיו אני צריכה לעשות התעמלות דברתי עם רכזת שאמרה שזה כול החיים אני יצטרך אבל עכשיו אי אפשר לעשות כי אני כרגע בטיפולים פיזיטרופיה היא אמרה עד שאני יחלים וצריך אישור מרופא אורטופד שיגידו לי איזה סוג התעמלות אני צריכה לעשות זה נכון ?

קרולין שלום אני מבינה שהתהליך ארוך, והדרך לא פשוטה לך, אבל כנראה שאין קיצורים. מציעה לך להיעזר בכל מה שאת יכולה ועושה לך טוב גם מבחינה פיזית וגם מבחינה נפשית. קשה מאד לתת צפי של זמן. החלמה זה תהליך מורכב מהרבה גורמים, ולפעמים יש החלמה ואח"כ שוב תקופות של כאב או אי נוחות, וכל אחד צריך למצוא את הדרך שלו להתמודד ולהמשיך קדימה בחיים. בברכה, יעל

קרולין שלום ההמלצה שלי עבורך היא לא לחפש מי עשה איזה טעות ולמה, מכיוון שיכול להיות שעם ובלי התעמלות היית שוב בהתקף כאבים. אני מציעה לך להסתכל קדימה ולראות מה עכשיו את יכולה לעשות הכי טוב ונכון. ולגבי עניין האישור מאורתופד, אני לא יודעת מה לומר. הרבה פעמים המלצה של פיזיותרפיסט שמכיר אותך ואת פרטי המקרה מספיקה. בברכה, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה