נגישות
נגישות

פיזיותרפיה וסטיבולרית

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

14/08/2017 | 12:42 | מאת: יעל

שלום, עברתי אתמול טיפול בפזיותרפיה וסטיבולרית לאחר שהייתה לי סחרחורת כשקמתי מתנוחת שכיבה לישיבה במשך 3 ימים. לאחר הטיפול איבדתי שיווי משקל ממש מחוץ לחדר הרופא והוא החזיר אותי לעוד סשן. אני עכשיו עם צאוורון ושיווי המשקל בסדר בהליכה, אני עוד לא יודעת לגבי הסחרחורות כי עוד לא עברתי לתנוחת שכיבה, אבל מדי פעם יש לי הרגשה כזו של חוסר יציבות רגעית. כאילו לשניה אחת מה שמולי זז וחוזר לעצמו. זה קורה למשל בישיבה מול המחשב. האם זה חלק מהתהליך? האם שווה ללכת לטיפול נוסף? בנוסף אני טסה בעוד שבוע - האם זה בעייתי? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

יעל שלום לסחרחורת מקורות רבים. אני מניחה שנבדקת ע"י רופא והוחלט מהו סוג המקור לסחרחורת שלך. במידה ומדובר על הפרעה וסטיבולרית בשם BPPV- benign paroxismal peripheral vertigo או מה שמוכר בשפה הלא רפואית כ- "הקריסטלים שזזים מהמקום" - ישנם סימפטומים מאד מכוונים וטיפול בלעדי ומאד יעיל שפועל מיידית. הסימפטומים הם סחרחורת- בד"כ בשכיבה פרקדן, מתגברת בהנעת הראש, בדר"כ עם העדפת צד וקושי לשכב על צד זה, טינטון (צפצוף) באזניים , קושי במיקוד ראייה והפרעות בשיווי משקל. הרבה פעמים מלווה עם בחילות והקאות. ישנה בדיקה מיוחדת שתפקידה לגרות את הסימפטומים הנ"ל והטיפול הוא הליך שמבוצע במקום, לפעמים מספר פעמים רצוף ובהרבה מהמקרים יפתור את הבעיה כבר בטיפול הראשון או השני. במידה ולא- יש לבצע טיפול פיזיותרפי וסטיבולרי נוסף. אפשרי שמדובר בהפרעה וסטיבולרית אחרת ואז יש צורך בהמשך הערכה, וטיפול בהתאם. לשאלתך- אפשרי שיהיו "שאריות" של ההתקף בצורת הפרעות בשיווי משקל וסחרחורות קלות יותר- אם כן, ממליצה על טיפול פיזיותרפי נוסף, את יכולה גם להתייעץ עם הפיזיותרפיסט שטיפל בך. לגבי טיסה- אין איסור לטוס לאחר התקף שכזה, מומלץ להתייעץ עם רופא בנוגע לצורך להצטיידות בטיפול תרופתי במידה ויהיה התקף נוסף. טיסה נעימה ובריאות עדי

מנהלי פורום פיזיותרפיה