השתלת קרנית ועדשה

דיון מתוך פורום  קרנית העין

17/10/2007 | 10:01 | מאת: נטלי

אחיין שלי בן 10. נפצע מקאטר (מכשיר חיתוך) שנכנס לעינו. פגע ברשתית, בקרנית ובעדשה. אך בבסיס העין אין פגיעה. עבר ניתוח לחיבור הרשתית. כרגע מחכים ליציאת העדשה באופן טבעי ואם לא, יעשו ניתוח להוצאה של העדשה. אחר כך יש צורך לבצע השתלת עדשה וקרנית. יש לי מספר שאלות: כמה זמן יכול להיארך כל הטיפול והניתוחים? מה הסיכונים? מה אחוזי ההצלחה? בילד בגיל כזה? כמה זמן החלמה? כמה זמן יש לחכות לקרנית- הבנתי שהרבה זמן- מה זה הרבה זמן? חודש? שנה?יותר? ואם יש המלצות, אשמח לכל המלצה והארה, מכיוון שאין לי מושג בנושא בכלל. תודה ויום טוב.

לפי התאור שלך יש לבצע ניתוח קטרקט (הסרת העדשה העכורה) והשתלת קרנית. ניתן לשלב את שתי הניתוחים יחד או קודם השתלת קרנית ואחכ קטרקט (שסביר שאינו פשוט מאחר ומעטפת העדשה הטיבעית ניקרעה ויש צורך בטכניקות שונות לייצב את העדשה המלכותית בעין) . לכל שיטה יתרונות וחסרונות תלוי במצב העין לשם כך כדאי להתייעץ עם מומחה הקרנית בבית החולים בו הוא מטופל. הסיכונים הם זיהום , כישלון של שתל הקרנית , מספר משקפיים גבוה וצורך בעדשת מגע , בצקת ברשתית , דימום ברשתית , היפרדות רשתית , דחיית שתל קרנית ועוד למרות כל זאת סיכוי טוב לשיפור ראיה התור לשתל קרנית מתורם צעיר קצת ארוך לכן כדאי להירשם להשתלת קרנית במספר בתי חולים החלמה מהירה

מנהל פורום קרנית העין