ארוזיה חוזרת בקרנית

דיון מתוך פורום  קרנית העין

20/06/2009 | 21:53 | מאת: קארין סייג 2

בס"ד שלום! עקב ניתוח לייזר להסרת משקפיים מסוגPRK אני סובלת מזה כ4 שנים בארוזיה חוזרת בקרנית בשתי העיניים, וטיפול שמרני לא עוזר לי (הילוקומוד במשך היום והלילה, דורטירס לפני השינה ומזה כחצי שנה מי מלח 5%) כעת בהנחיית ד"ר אביזמר הוצע לי או לעבור גירוד האפיתל באופן ידני ע"י הרופא, או (ולטענתו מומלץ יותר) לעבור ניתוח לייזר טיפולי מסוג PTK. רציתי לשאול: 1. מה הסיכויים שגירוד האפיתל באופן ידני יצליח למנוע את הישנות הארוזיה (שמלווה אצלי בכאבים חזקים ובסגירת העיניים למשך כ3 ימים), ומהן ההשלכות? (האם זה מלווה בכאבים לאחר הטיפול גם? 2. האם בלייזר סיכויי ההצלחה גבוהים יותר מאשר גירוד האפיתל באפן ידני? 3. מדוע הציעו לי לעבור דווקא ניתוח מסוג PTK שזה ספציפית על השריטה ולא PRK שזה על כל העין עם סבירות גבוהה יותר שהארוזיה לא תחזור? לתשובותיך אודה אני ממש אובדת עצות ובוכה בלי סוף...

קשה לדבר על אחוזי הצלחה עם גרוד אפיתל אך זו פעולה פשוטה מאוד שיש סיכוי טוב שתעזור אם שוקלים לייזר אז עדיף PRK אך יש לזכור שזה יכול לשנות את מספר המשקפיים שאת זקוקה או לא זקוקה לו. PTK רחב דומה בתוצאה ל PRK עם שינוי קטן במספר המשקפיים ניתן לנסות טיפול שמרני בטיפות סטרואידים עם כדורי דוקסילין למספר חודשים או עדשת מגע למספר חודשים

מנהל פורום קרנית העין