השתלת קרנית

דיון מתוך פורום  קרנית העין

15/03/2009 | 22:48 | מאת: דורון

עברתי 2 השתלות קרנית בעקבות Herpetic keratitis ושתי השתלים נדחו . הניתוח האחרון היה לפני כ28 שנים. שמעתי על "גידול קרנית"על תאים עובריים או תאים הנלקחים מחלל הפה ובכך מקטינים את הסיכון מפני דחייה. האם טכניקה זו קיימת גם בארץ והאם סיכויי הקליטה של הקרנית אכן גבוהים משמעותית. בתודה מראש דורון

האם היתה דחיית שתל קרנית או צמיחת כלי דם על הקרנית עקב חזרת הרפס או חסר בתאים שסביב הקרנית? אם רק דחיית שתל אז ניתן להשתיל שוב אם חזרה של הרפס בשתל אז ניתן להשתיל שוב ולתת טיפול אנטיהרפטי מסיבי אך יש לזכור שהשתלות קרנית בהרפס בעיתיות ביותר אם חסר תאים בהיקף הקרנית ניתן לקחת פיסה קטנה מהעין הבריאה ולהשתיל בחולה ואחכ להשתיל קרנית שתל תרבית תאים מהפה או מקרנית עדיף רק כאשר אין אפשרות לקחת מהעין השניה

מנהל פורום קרנית העין