סיוגרן

דיון מתוך פורום  קרנית העין

14/02/2015 | 12:47 | מאת: טניה

אני מאובחנת בסיוגרן ומטופלת בטיפות רסטסיס 0.05 בתוספת תחליפי דמעות וגל. הבעיה היא שבחדר כמעט חשוך מספיק לי בנוסף לרסטזיס מספר קטן של הזלפת תחליפי דמעות, אך בחדר מואר אני נזקקת לתחליפי דמעות כל שעתיים- אם אני לא מזליפה העיניים מתחילות לכאוב . מה הקשר לאור ומה ניתן לעשות? 2. האם בסל הבראיות קיים רסטזיס לחולי סיוגרן רק בבקבוקונים של 0.05 או שהסל מאשר ריכוז אחר כגון 1 אחוז? תודה רבה טניה

בסל יש רק טיפות רסטזיז שהן בריכוז 0.05% . לא קיים רסטזיז בריכוז אחר . אין קשר בין אור לבין יובש אך סביר להניח שבחדר מואר את קוראת או צופה בטלויזיה או עובדת במחשב ואז העיניים מתייבשות ואילו בחדר חשוך העיניים סגורות ואז את מרגישה נוח יותר . מה גם שבאור חזק הסינוור שלך מחמיר עקב הפיצעונים בקרנית כדאי לשקול עדשות סקלרליות העשויות לעזור לך , טיפות סרום או משחה פרוטופיק

מנהל פורום קרנית העין